Nefer Tribün Lideri Murat Diri, bir süredir iş yaptığı Güney Afrika Cumhuriyeti’ne gitti. Diri, ülkedeyken uçuş yasağı ilan edildi.
Diri’nin paylaşımları şöyle: 

Tedbir güzel de bakanım bir hafta önce uçuşlar açıldı aşısı olanlar gidebilir açıklaması yapıldı sözünüze güvenip geldik. Şimdi geri dönemiyoruz uçuşlar iptal edildi. Suriyeli mi olmamız lazım bize sahip çıkmanız için?!

Konsolosluğu arıyoruz açan yok. Cumartesi diye tatil kimse yok. Hem yasak getiriliyor. Hem bununla kimse ilgilenmiyor. Pandeminin ilk günlerinde Dünyaya uçak gönderip vatandaşımızı bırakmıyoruz diyorduk Böyle iş olur mu?

Bir hafta önce açıklama yaptınız. Uçuşlar devam ediyor ve karantina kalktı diye... Dün gece açıklama yapıldı kapandı diye.. Bugün de son tahliye uçuşu diyorsunuz ama ne büyükelçilik ne thy bilgi vermiyor. Yer yok çekiyor. Bu mağduriyeti siz yarattınız siz çözmelisiniz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: TEDBİR: Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir.

Eskişehir CHP vekilimiz @utkucakirozer büyüğüm az önce arayarak uçuşların iptali ve buradaki durumumuz hakkında bilgi aldı. Yalnız olmadığımızı hissettirmesi her şeyden önemli... Elinden bir şey gelir gelmez ama bize bunu hissettirdiği için çok teşekkür ediyorum.

Son uçağa yetişemem! 
Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın görüştüğü Diri, ‘’Şimdi büyükelçi aradı hemen gidin havaalanına dedi son tahliye uçağı kalkıyor dedi ama yetişemem’’ diye konuştu.

Diri "Büyükelçimiz sayın Ayşegül KANDAŞ arayıp uçak için yerimizi ayırttı ancak yetişmemiz mümkün değil. Yine de bizleri burada yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Türk devletinin vatandaşı için seferber oluşuna şahit oldum. İnşallah bir an evvel döneceğim" dedi.