Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın öncülüğünde 2015 yılında hayata geçirilen Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Uzman müzik eğitmenleri eşliğinde yüz yüze eğitimlere katılan çocuklar müzik bilgilerini geliştirmelerinin yanı sıra enstrüman çalmayı da öğreniyor. 7-17 yaş arası tüm çocuklar herhangi bir ücret ödemeden, yetenek sınavından geçmeden, herhangi bir ön eğitim aranmadan orkestraya dahil olabiliyor. Çocuklar, müziğin önemli isimleri ile de aynı sahneyi paylaşma gururunu birçok kez yaşadı. Karşılıklı saygı, anlayış, farklılıkları kabullenme gibi kavramların kazandırılması da hedeflenen orkestra, kurulduğu günden bu yana giderek büyürken, birbirinden başarılı konserlere imza atması ile dikkat çekiyor.

Senfoni bünyesinde müzik ile tanışan ve orkestrada yer alan öğrenciler de memnuniyetini ifade ederek Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkürlerini iletiyor.

“Türkiye’ye örnek oluyorlar”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da elde ettiği başarılar ile birçok ödüle de layık görülen İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası hakkında, “Kentimizde rutin belediyecilik hizmetlerini yapmak, bizim temel görevlerimiz. Diğer taraftan şehri dolduran esas çalışmaların, sosyal, sanat, spor ve sağlık projeleri olduğunu düşünüyorum. İki Elin Sesi Var projemizde de süreç çok başarılı geçti; çocuklarımız çok sayıda konser verdi. Artık müzik sayesinde bir araya gelen büyük bir aileyiz ve çocuklarımızın başarısı bizleri çok memnun ediyor. İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ile önemli ödüller aldık. Daha çok ödüller alacaklarına inanıyorum. Bir çocuk neler yapabilir, bunu anlatıyorlar. Dayanışma, birlikte olma, sosyalleşme, paylaşma… Her anlamda Türkiye’ye örnek oluyorlar. Tüm öğrencilerimize müzik ve başarı dolu bir dönem diliyorum” dedi.

Orkestrada eğitim alan çocuklar, uzman müzik eğitmenleri eşliğinde müzik yapmayı ve enstrüman çalmayı öğrenecek ve konserler de dahil olmak üzere pek çok etkinliğe katılacak.