Mühendislik ve proje anlamındaydı tabi ama süreç fikrimi değiştirdi. Pandemi başlamasıyla merak edip denemek istediğim hobimi yani dikişi hayata geçirmeye karar verdim. Basit bir ev tipi makinesi satın aldım. Eğitim videoları izleyerek deneyerek makine kullanmayı sonrasında kendim ailem dostlarım için maskeler ürettim. Görenlerin sormasıyla birlikte neden daha fazla insana ulaşmayı denemiyorum diye düşünerek tasarımımı geliştirip saf pamuk doğal keten kumaşlarla kombinledim.

Instagram'da bir sayfa açtım. Kaybedecek bir şeyim yoktu sonuçta kendime yeni bir özellik kazandırmış olacaktım :) mevcutta devam ettiğim işim de vardı. Bir geri dönüşüm firmasında yetkili kişi ve çevre mühendisi olarak çalışmaktaydım. Akşam işten gelip Instagram siparişlerimi hazırlıyordum. Zaman geçtikçe yoğunluk arttı ve uyumaya bile zamanım kalmayınca tam zamanlı çalıştığım işimi bırakıp uzaktan danışman olarak devam etmeye karar verdim ve asıl işim tekstil ürünleri üretip sunmak oldu.

Biraz zaman yaratınca maske sonrası çanta ceket yelek gibi çeşitli ürünlerde üretmeye başladım. Bu sektörde faaliyet gösteren birçok firma olduğunu biliyorum hep bu sebepten olmayacağını düşünürdüm fakat bir işi severek aşkla yaptığınızda karşınızdaki de bunu hissettirdiğinizde durum farklı bir hal alıyor.

Şuan hala yolun başındayım. Hedefim ev üretimi dışına çıkıp marka olup organik pamuk, keten, saf yün vb kumaşlarla tasarımlar geliştirmek ve daha fazlasının üretilmesi için işbirlikleri yapmak. Acaba diye düşünmek yerine uygulamaya koymak lazım bazı şeyleri. Olur ya da olmaz başlamadan bilinmez. Umarım bu yolda her daim sevgiyle devam ederim. 
İnstagram: bhastore
BÜŞRA HARMAN ATA