52. kişisel sergisini açan Serpil Akyıl’ın eserlerinin yer aldığı serginin açlışına, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. 27 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek olan serginin açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Recep Taşel ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve belediye bürokratları katıldı.

Sergisinin açılışında konuşan Serpil Akyıl, “Sergim mitler, tılsımlar ve eskiler olarak üç bölümden oluşuyor. Resimlerime halkların mitlerini Anadolu’daki tılsımları ve geçmişi yansıtmak istedim. Diliyorum ki benim bu coşkum heyecanım sizlere resim yolu ile geçsin” dedi.

Serginin açılışını yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Anadolu Üniversitemizde kurduğumuz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yetiştirdiği çok özel sanatçılardan biridir Serpil. Onun daha nice eserlerini ilerleyen zamanlarda da sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Tarihi Odunpazarı Bölgesini sanatla iç içe bir bölge yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Kent Müzeleri Kompleksimizin bir üst sokağını Sanat Sokağı yapacağız ve orada yeni müzelerimizin yanı sıra sokağın duvarlarını süsleyen resimler olacak. Böylelikle daha çok sanatçımızın eserlerini sizlerle buluşturabileceğiz” sözleriyle sanatçı Serpil Akyıl’ı her biri birbirinden özel çalışmalarından dolayı tebrik etti.