İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu TBMM konuşmasında eğitim alanında şehrimizde bulunan önemli bir eksikliğe değindi.

Bununla bağlantılı olarak geçtiğimiz günlerde Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, Eskişehir.Net’te Merve Akman’ın konuğu oldu. Karaman açıklamalarında Eskişehir’in en büyük mahallesi Emek’te bir lise olmadığının altını çizdi ve yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Hemen ardından konu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu eğitim-öğretim dengesi açısından Emek Mahallesi ile alakalı mecliste şunları belirtti.”Eskişehir’imizin 60.000 nüfusuyla en büyük mahallesi olan Emek Mahallesi’nde öğrencilerimizin eğitim ve öğretim görebileceği bir lise bulunmamaktadır. Eğitim ve öğretim için yatırım yapmak devletin nasıl bir göreviyse bu yatırımların dengeli dağılması da bu görev yerine getirilirken özen gösterilmesi gereken bir meseledir. Bu denge göz ardı edilirse devlet vatandaşların cebine ulaşım, servis gibi masraflarla bir külfet yüklemiş olur. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Emek Mahallesi’ne bir lise yaparak çocukları gitme-gelme külfetinden, orada beslenmelerinin sağlanmasından ve ailelerin azıcık da olsa bütçede bir katkı yapmasında, emekliler memnun ve mutlu olacaktır.”