Günay mesajında şu ifadeleri kullandı:

"30 Ağustos 1926

Türk Ordusunun işgalci güçleri Anadolu’dan temizlemek için 26 Ağustos’ta Afyon’da Büyük Taaruzu başlatmış ve Dumlupınar’da Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün kontrolünde düşmanları bu topraklardan temizlediği şanlı zaferdir.

Türk Milleti hiçbir zaman kendine esareti reva görmediği gibi istikbali için ne pahasına olursa olsun her daim tüm dünyaya zaferleri ile ispat etmiş bir millettir. Bugün ise Millet olarak şanlı tarihimizin önemli günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümünü kutluyoruz. Milletimize bu zaferi armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman ordumuzun tüm askerlerini de rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

Bugün de yeni zaferlerin ve yeni başlangıçların eşiğinde bulunduğumuza inanıyorum. Topraklarımız, Mavi Vatanımız üzerinde senaryo üretenlere yüzyıl önceki akıbetlerini hatırlatmakta yarar var. Yokluk, yoksulluk içinde kutsal değerleri için kanı ve canı ile verilen milli mücadeleyi tekrar hatırlatmakta yarar var. Bu millet için vatan ve bayrağın ne ifade ettiğini unutanlara tekrar hatırlatmakta yarar var. Kirli ittifaklara bu milletin Kurtuluş Savaşı ile nasıl cevap verdiğini tekrar hatırlatmakta yarar var. Bu ülkenin yetiştirdiği başkomutanların iradesi ve vizyonunu tekrar hatırlatmakta yarar var. ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözüne inanmış ve adanmış bir milletin iradesini hatırlatmakta yarar var. Anlaşılan her yüzyılda bir ders vermeye gerek var.

Büyük Zafer’den aldığımız güçle, Türkiye’yi daima daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz. İstiklal ve istikbalimizi ebediyyen yaşatacağız.

Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun."