Eski stadyumda yapılması planlanan Millet Bahçesi için ilk adım atıldı. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, eski stadyumda bir araya geldi. Burada imzalanan protokol öncesi konuşma yapan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, bir an önce milletin hizmetine geçmesi için yıkımını üstlendiklerini ifade ederek, “Bugün Eskişehir’imiz için çok önemli çok güzel çok hayırlı bir protokol imza törenini başlatıyoruz. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız bazı illerde yapılan yeni stadyumlar dolayısıyla eski statların bulundukları alanların Millet Bahçesine çevrileceği yönünde bütün milletimize bir müjde verdi. Bu illerden biri de Eskişehir ilimiz. 33 bin kişilik yeni stadyumumuzun TOKİ tarafından yapılması ile birlikte üzerinde bulunduğu stadyum atıl duruma düştü. Stadyumun ne olacağı konusunda çeşitli görüşler vardı. TOKİ’nin elindeydi. Acaba konut mu olabilir, iş yeri mi olabilir şeklinde düşünceler vardı ama Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla bunlar tamamen gitmiş ve milletin hizmetinde olması için Millet Bahçesi kararı alındı. Eskişehir olarak bu açıklamadan sonra ilk hareket eden, başlayan illerden biri olmak istiyoruz. TOKİ başkanımızla görüştük. Biz Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı olarak yıkımını üstlenebiliriz dedik. Bir an önce başlasın ki, milletimizin hizmetine geçsin istedik” ifadelerini kullandı.


"TOKİ için kötü gibi gözükebilir ama Türkiye için çok hayırlı bir karar verildi"

 

Vali Çakacak’ın ardından konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ için iyi gibi gözükmese de Türkiye için çok hayırlı bir karar verildiğini söyleyerek, “Türkiye’de TOKİ olarak son 5 yılda yaklaşık 19 tane stadyum inşaatında bulunduk. Bu 19 stadyumdan bir tanesi ve gerçekten Eskişehir’deyim diye söylemiyorum hem mimari açıdan, hem büyüklük açısından hem de standartlar açısından en iyilerinden bir tanesi Eskişehir’de yapılan stadyumdur. Seyreden arkadaşlarımız seyir zevkiyle de çok güzel bir stadyumdur. Bu vesile ile eski Eskişehir Stadyumu’nda devri TOKİ’ye yapılmıştı. Çünkü bu 19 stadyum protokolünde eski stadyum yerlerini değerlendirerek yeni stadyumların inşası vardı. TOKİ verilen görev gereği bu stadyumların kendi kaynaklarıyla inşa edip, kısmen değerlendirip, kısmen de bu inşaları yapacaktı. Türkiye’de şehircilik açısından gerçekten Millet Bahçeleri, bunların hepsi şehir merkezlerinde olan yerler zaten. Çok hayırlı bir karar verildi. TOKİ için kötü gibi gözükebilir ama Türkiye için çok hayırlı bir karar verildi. Cumhurbaşkanımız hem Atatürk Havaalanı’yla da alakalı verdiği ki 11 milyon metrekare bir alandır, dünyada en büyük bilinen bu ölçekte birkaç park var. Onla birlikte Eskişehir Stadyumunu da sayarak yerlerinin Millet Bahçesine çevrildi ve bütün tartışmalar bitmiş oldu” açıklamalarında bulundu.


Son olarak konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, “Burayı Eskişehir halkının istifadesine sunacağımız bir alan olarak başından beri de hep öyle tasarladık, şehir parkı olarak yapılacağını söyledik. Cumhurbaşkanımızın son açıklamalarıyla da netleştiği üzere burası Eskişehir’in Millet Bahçesi olacak” dedi.

 

Konuşmaların ardından Millet Bahçesi için imzalar atıldı ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.