Ziyaret sırasında konuşan Vali Ayyıldız “Önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu şehrimiz, hem üretim hem de istihdam açısından Türkiye’nin önde gelen illeri arasındaki haklı yerini korumaktadır. Türkiye’nin ilk ağır sanayi işletmesine ev sahipliği yapan Eskişehir hiç kuşkusuz dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de büyük hamleler yapma hususunda yüksek potansiyele sahiptir.  Bu kapsamda özellikle her sektör için geçerli bir ihtiyaç olan sektör ile eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin artırılması ve güçlendirilmesinde daha hızlı adımlarla hep birlikte ilerleyeceğiz. Yerli, millî ve özgün atılımları temel alan Millî Teknoloji Hamlesi’ni Eskişehir’de seferberlik ruhu içinde hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Eskişehirli sanayici ve iş insanlarının kısa ve uzun dönemde ulaşmayı hedefledikleri stratejik planlardan bahsetti. Küpeli, gelişen Eskişehir sanayisini daha çok kalkındırmak adına önemli projeler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

10 yılın rekoru kırıldı
2020 yılını arsa tahsisleri noktasında son 10 yılın rekorunu kırarak tamamladıklarını aktaran Başkan Küpeli, “Çalışmalarımızın sonucunu geçtiğimiz yıl çok iyi bir şekilde gördük. Dünya ve Türkiye’de pandemi koşulları olmasına rağmen, kriz ortamını fırsata çevirdik ve çok sayıda yeni yatırımcıyı Eskişehir’e kazandırdık. Netleşen rakamlara göre 2020 yılında Eskişehir OSB’den 42 yeni yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yer tahsis ettik. Bu rakam ile yıllık bazda son 10 yılın arsa tahsis ve alan rekoru kırdık” diye konuştu.

Başkan Küpeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçlü bir Eskişehir ekonomisi ve sanayisi için, OSB’de halen sürmekte olan yatırımlarımızı bu yıl içinde sırayla devreye almayı planlıyoruz. Aynı şekilde Eskişehir OSB’ye yeni sanayi yatırımlarını kazandırmak ve insanlarımıza yeni iş sahaları açmak konusundaki çalışmalarımızın, bu yılda artarak sürecek.  Yatırım noktasında 2020 yılında yakaladıkları başarıyı 2021 yılında da sürdüreceğiz, özellikle yüksek teknolojiye dayalı yatırımların Eskişehir OSB’ye gelmesi konusunda çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Ayyıldız; Başkan Küpeli ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Eskişehir'de sanayicilerin talebi doğrultusunda nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Geleceğimize yapılan önemli bir yatırım
Şehrimizde işgücü nitelik ve verimliliğinin geliştirilmesine yönelik politikaların ortaya konduğunu; istihdamın, verimliliğin, ekonomik-sosyal ve çevresel uyumun bir arada olduğu sürdürülebilir bir gelişmeyi hedeflediklerini belirten Vali Ayyıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uluslararası rekabetin en önemli bileşenlerinden biri de şüphesiz ihtiyaçlara cevap verebilen, kendini sürekli geliştiren nitelikli işgücünün varlığıdır. Bilindiği üzere ilimizde de nitelikli mesleki ve teknik eğitim almış, kendini çağın gereklerine göre yenileyen işgücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bakımdan sanayicilerin ihtiyaçlarına cevap verecek bölümlere ve her türlü teknik alt yapıya sahip bir okulun açılması sanayimize ve geleceğimize yapılan önemli bir yatırımdır. Çağın gerektirdiği bilgi ve değerlerimizi kuşandıkları yürekleriyle büyük Türkiye’yi inşa edecek gençlerimize, eğitimcilerimize, sanayicilerimize, girişimcilerimize, KOBİ’lerimize, bütün çalışanlarımıza ve Eskişehir’imize güveniyor; okulumuzun açılışına ön ayak olan, alın teri döken herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Lisede sanayicilere yönelik anket sonucunda iş gücü ihtiyacına göre belirlenen "Metal Teknolojisi", "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri", "Plastik Teknolojisi", "Makine Teknolojisi" ile "Elektrik ve Elektronik Teknolojileri" bölümleri bulunuyor. Modern eğitim altyapısına göre projelendirilen okulda 30 dersliğin yanı sıra spor salonu, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, sergi alanı, laboratuvarlar, yemekhane ve idari tesisler yer alıyor. Son teknolojik sistemler kullanılacak lisenin, Eskişehir sanayisinin nitelikli ara ve ana eleman ihtiyacını büyük ölçüde karşılaması bekleniyor.