CHP İl Başkanlığı, Mihalgazi ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar başkanlığındaki İl Yönetim Kurulundan oluşan bir heyet Mihalgazi ilçesine giderek ilçe sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi. Mihalgazililer en önemli sorunlarının ekonomi ve ürettikleri tarımsal ürünleri pazarlama sorunu olduğunu söyledi.

50 KURUŞA DOMATESİ BİLE SATAMIYORUZ

İl başkanı Adar ve İl Yöneticilerine bilgi veren CHP İlçe Başkanı Hasan Ünal, ilçenin sahip olduğu tarımsal ekonomik güce vurgu yaptı. Mihalgazili üreticinin en büyük sorunun ekonomi ve pazar sorunu olduğunu ifade eden Ünal “Mihalgazi çok güçlü bir tarımsal potansiyele sahiptir. İlçemizde çiftçilerimiz yoğun şekilde domates de üretiyor. Marul, maydanoz, roka gibi yeşilliklerin üretimi de oldukça yaygındır. Ancak ekonomik sıkıntı şu an had safhaya ulaşmış durumda. Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükerşen’in kırsal ve tarımsal desteklemeleri ilçemiz için hayati önem taşıyor. İlçe üreticimiz burada domatesi 50-60 kuruşa satıyor ama bu ürünü şehirlerdeki tüketici 3-4 hatta 5 liradan alıyor. Üstelik çiftçimiz ürünlerini de pazarlama sorunu yaşıyor. Pazara ulaştırma ve pazarlama konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Üreticinin durumu şu an çok kötü” dedi.

PAZARLAMA DESTEĞİ İSTEDİLER

Vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesinin kırsal ve tarımsal desteklemelerinden büyük memnuniyet duyduklarını ve Başkan Yılmaz Büyükerşen’in kendilerine bu desteklerle büyük oranda sahip çıktığını söyledi. Büyükerşen’in başta domates fidesi desteği olmak üzere ilçe çiftçisine sunduğu desteğin can simidi olduğunu söyledi. En büyük sorunların pazarlama olduğunu ifade eden Mihalgazililer, Büyükerşen’den pazarlama konusunda da destek istediklerini ilettiler.

CHP’NİN TARIMSAL DESTEKLERİ SÜRECEK

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise CHP olarak tarımsal projelere ve çiftçilere büyük önem verdiklerini belirterek çiftçinin her zaman yanında olduklarını söyledi. Adar “Hükümetin uyguladığı politikalar neticesinde ülkemizde tarım bitti. Artık domatesi bile sıfır gümrükle yabancı ülkelerden ithal ediyoruz. Hükümet, kendi çiftçisini destekleyerek dışa bağımlılığı ortadan kaldıracağına çiftçisini sefalete mahkûm ederek yabancı çiftçileri kalkındıran politikaları tercih ediyor. Büyükşehir Belediye başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in uyguladığı tarımsal ve kırsal desteklemelerin karşılığını görmek bizleri mutlu ediyor. Çiftçimizin pazarlama sorununu da çözmek için de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.