Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Belçika’da Sahnelenen “Midas’ın Kulakları” adlı kukla oyunu ile büyük ilgi gördü.

Eskişehir Sanat Derneği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Bulgaristan Golden Key Vakfı ortaklığında yürütülen “Eski Şehrin Kuklaları” Projesi bünyesinde kukla oyunu olarak çalışılan “Midas’ın Kulakları”, Avrupa’da seyirci ile buluştu ve Brüksel Le Public Theatre’da sahne aldı.

Eski Şehrin Kuklaları, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı, Merkezi Finans ve İhale Birimidir. “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı”, Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları, kardeş şehrimiz Brüksel Saint Josse-Ten Noode Belediyesi’nin iştirakiyle 4-7 Haziran 2022 tarihlerinde Brüksel’e bir turne gerçekleştirdi.

Turnenin ilk gününde Brüksel’de Saint Josse Belediyesi’nin düzenlediği 18. Spor ve Sanat Festivali’nin açılışına katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Figen Kahya ve Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ertesi gün oyunun hazırlıklarını gerçekleştirdi ve 6 Haziran 2022 günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Şubat ayından beri Eskişehir’li sanatseverlerle buluşturduğu Güngör Dilmen’in “Midas’ın Kulakları” adlı oyunu Eski Şehrin Kuklaları projesinin bir parçası olarak Brüksel Le Public Theatre’da yoğun bir ilgiyle sahnelendi. Saint Josse-Ten Noode Belediye Başkanı Emir Kır, Başkan Yardımcısı Dora Ilunga, T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Konsolosluk Eğitim Müşaviri Neslihan Karataş Durmuş ve diğer konsolosluk ve belediye bürokratları ile bölge halkının katılımıyla gerçekleştirilen oyun gösterimi dakikalarca alkışlandı. Oyun sonrası, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen adına turneye katılan Başkan Vekili Figen Kahya, misafirperverliklerinden ötürü Saint Josse Ten-Noode Belediyesine teşekkürlerini sundu. Belediye Başkanı Emir Kır ve Başkonsolos Umut Deniz ise sanat ve kültür alanındaki işbirliğinin artarak sürmesini dilediklerini belirterek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na başarıyla sahneledikleri oyundan ötürü tebriklerini ilettiler.

“Eski Şehrin Kuklaları” projesinin son faaliyeti olan ve oldukça verimli geçen dört günlük Brüksel turnesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibine alanda yeni deneyimler kazandırdı ve kuklanın evrensel anlatım dili aracılığıyla Avrupa’da seyircilere ulaşarak başarıyla tamamlandı.