Derginin sekizinci sayısında yayımlanan yazıda, Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak başladıkları yeniden yapılanma döneminde, geçmişten aldıkları güç ve geleceğe olan inançlarıyla emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Döğeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Üniversitemizin kuruluşundan bu yana, her geçen gün sayısı artan nitelikli insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla birlikte kocaman bir aile olarak; değişim ve dönüşümün öncüsü olma vizyonu doğrultusunda, köklü geçmişimizden edindiğimiz tecrübeleri sürekli geliştirerek, eğitim, öğretim, araştırma ve topluma katkı boyutlarında hizmet vermeye devam ediyoruz.

Gerek sağlık (pandemi) gerekse teknolojik temelli küresel ölçekte hızlı değişim ve gelişmeleri olduğu bir dönemde çevikliğimizi artırarak, öngörülü ve bilimsel yaklaşımlarla, tüm paydaşlarımızın katkıları doğrultusunda süreçlerimizi geliştirmeye ve kurumsallaşmaya çalışıyoruz.

Programlarımızın %50’sinden fazlasının uluslararası standartlarda eğitim-öğretim veriyor olması ve mezunlarımızın %85’inin istihdam edilmesi bizim geleceğe daha büyük bir umutla bakmamızı sağlıyor.

Yeniden yapılanan bir üniversite olma sürecimiz halen devam ediyor olmasına rağmen, “Araştırma Odaklı Üniversite” olma hedefimiz doğrultusunda; ulusal ölçekte köklü üniversiteler ile aynı rekabet ortamında yer alma ve yarışma cesaretini gösteriyor, öğrencilerimizin projeleriyle katıldıkları ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalarda elde ettikleri başarılar ile gururlanıyoruz.

Üniversitemizin geleceğini heyecan duyarak, sizlerle birlikte planlıyoruz, kurumsal yapılanmamızı insan odaklı bir yaklaşım temelinde, kurumumuzun performansını nasıl artırabileceğimizin yanıtını arayarak oluşturuyoruz. Birlikte başarmak, kapsayıcılık, paydaş odaklılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda ev yüksek sosyalleşme-yüksek dayanışma hedefine odaklanan kurum kültürümüz ile bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlarda fark yaratmayı hedefliyoruz.

Bu vesileyle kuruluşundan bu yana emek, yoğun, özverili ve gayretli çalışmaları için tüm akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyor; çalışmalarımızın aile bütünlüğü içinde devam etmesi dileğiyle, kuruluşumuzun 2. yılını kutluyor, tüm çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve mezunlarımıza aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu günler diliyorum.”