Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ortaklığında yürütülen, İsveç Kalkınma Ajansı (SIDA) desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında; Eskişehir'de Beyazaltın, Sakintepe, Sütlüce ve Yukarı Söğütönü mahallelerinin mera arazilerinde oluşturulan çadır kentlerde yaşamını sürdüren, başta mevsimlik tarım işçileri olmak üzere kırsalda yaşayan vatandaşlar ve göçmenlere, hijyen kiti dağıtımı ve koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi Ekibi, sahada mevsimlik tarım işçileri ile bir araya gelerek öncelikle genel hijyen kuralları ve koronavirüsten korunma yöntemleri ile merkezin diğer faaliyetleri olan kadın ve kız çocuklarına yönelik sağlık, psikososyal destek ve danışma hizmetleri hakkında bilgi vermektedir. Ekip tarafından gün içerisinde ulaşılamayan mevsimlik tarım işçilerine veya takip edilmesi gereken durumlarda telefon ile hizmet verilmektedir.

Sağlık Aracısı ve Proje Uzmanları ile mevsimlik tarım işçilerine çadır içerisinde sosyal mesafenin korunması, çadırların sıklıkla havalandırılması, çadırlar arası mesafeye dikkat edilmesi konusunda uyarılar yapılmaktadır. Ayrıca koruyucu sağlık hizmeti başta olmak üzere kronik hasta takipleri, aşılama, gebe ve bebek izlem, diğer bulaşıcı hastalıkların takibi ve üreme sağlığı hizmetlerine ulaşımları ile hizmetlerin takibi konusunda bilgiler verilmektedir.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından hazırlanan hijyen kitlerinde ise sabun, deterjan, diş fırçası, diş macunu, hijyen pedi, ıslak havlu gibi kadınların bireysel hijyen ihtiyaçlarında kullanabilecekleri ürünler bulunuyor.