Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle:

Bölge sorumluluk sahamız geneli; ( Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik )  halen yüksek basınç merkezinin etkisinde olup, havalar genellikle yağışsız ve az bulutlu olarak geçmektedir. Hava sıcaklıkları ise uzun yıllar ortalamalarının üzerinde seyretmektedir.

Yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre bölgemizin bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yarın gece saatlerine doğru Bursa’da başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, 15 Nisan Çarşamba günü bölge genelinde etkili olması bekleniyor. Yağışların, 16 Nisan Perşembe günü bölgemizi terk etmesi bekleniyor.

Bölgemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Çarşamba ve Perşembe günleri hissedilir derecede (8 ila 10 °C) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği, ancak Cuma gününden itibaren tekrar yükselmesi bekleniyor.

Rüzgarın bu hafta boyunca bölgemiz genelinde hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Bursa’nın kuzey ve batısında yarın (14 Nisan Salı) güneybatı yönlerden (lodos), Çarşamba günü ise kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi tahmin edilmektedir.