Çakırözer, “Gıda harcamalarından, elektrik, doğalgaza yapılan, zamlar ortada. İğneden, ipliğe her şey zamlandı. Son 1 yılda ayçiçek yağı yüzde 57, tavuk eti yüzde 46, domates yüzde 27, elektrik yüzde 17, doğalgaz yüzde 12 zamlandı. Memur ve memur emeklisine yapılan zam ise yüzde 5’te, yüzde 7’de kaldı! AKP iktidarı kapalı kapılar ardında sendikaların, örgütlerin taleplerini dikkate almadan yaptığı toplu sözleşmeyle memur, memur emeklisi ve aileleriyle birlikte 20 milyona yakın insanı sefalet ve yoksulluğa mahkum etmiştir” dedi. Çakırözer, sendika üyelerinin talep ve sıkıntılarının takipçisi olduklarını söyledi.

KAMU EMEKÇİLERİNİ DİNLEDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, KESK’e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) üyeleriyle bir araya geldi. ESM Şube Başkanı Yener Çalışkan ve sendika üyelerinin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer, sendikanın örgütlü olduğu iş kollarında emekçilerin taleplerini dinledi.

YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİLER

Çakırözer, ESM Başkanı Çalışkan ve sendika üyeleriyle hükümetin memur ve memur emeklilerine maaş zamlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranlarına sendika üyeleriyle birlikte tepki gösteren CHP’li Çakırözer şöyle konuştu:

“19 yıllık AKP iktidarında gelir dağılımı giderek bozuldu. Gıda harcamalarından, elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar ortada. İğneden, ipliğe her şey zamlandı. Son 1 yılda ayçiçek yağı yüzde 57, tavuk eti yüzde 46, domates yüzde 27, elektrik yüzde 17, doğalgaz yüzde 12 zamlandı. Borcunu ödeyemediği için 3,7 milyon hanenin elektriği kesildi. İktidar ise alay edercesine memura yüzde 5, yüzde 7 zam verdi. TÜİK istatistiklerine göre ekonomi giderek kötüleşirken zengin daha zengin, fakir ise daha fakirleşti. Sendikaların, örgütlerin talepleri yok sayılarak kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler sonrası yapılan bu zamlarla memur, memur emeklileri ve aileleriyle birlikte 20 milyona yakın insanı sefalet ve yoksulluğa mahkum edilmiştir.”