“Sokağımda sarhoşlar değil çocuklar oynasın” ve “Yanlıştan vazgeç” dövizlerinin kullanıldığı eylemde konuşan Karaman, Kayıhan Sokak’taki 23 adresin içkili işyeri olarak tespit edildiğini belirterek “Toplamda 32 bin öğrencinin hareketlilik sağladığı ve Eskişehir halkı tarafından okullar bölgesi olarak adlandırılan bu alan içerisinde içkili yer bölgesi kurmak hangi akılla ve neye hizmetle mümkün olabilir?” dedi. Karaman, söz konusu uygulamayla mahallenin huzurunun kaçacağını ve öğrencilerin güvenlik problemleri yaşayacağını iddia etti.

“GENÇLERİN AHLAKİ GELİŞİMİ OLUMSUZ ETKİLENECEK”

Odunpazarı Belediyesinin sekiz ayrı sokakta “Barlar Sokağı” uygulaması gerçekleştirmek istediğini ve bu uygulamayla içkili yer sayısına 92 tane daha ekleneceğini aktaran Karaman, halk arasında “Barlar Sokağı” olarak bilinen Vural Sokak’ta vatandaşların son üç yıl içerisinde emniyet birimlerine “16 bin 971” adet şikâyet gerçekleştirdiğini öne sürdü. ESOGÜ’nün karşısında yer alan üç ve Adalar mevkiinde bulunan iki sokağın daha aynı uygulamaya tabi tutulacağını aktaran Karaman “Gençlerin ahlaki gelişimini olumsuz etkileyecek bu uygulamanın tümüne itiraz ediyor ve bugünden itibaren Odunpazarı’nda Barlar Sokağı oluşturmaktan vazgeçildiğinin açıklanmasını istiyoruz” dedi.

“KARACAŞEHİR’İ ALKOL KOKUSUNA BOĞACAKLAR”

Öte yandan Karacaşehir Mevkiisinde de içkili yer açılacağını belirten Karaman, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu tarihe, ecdada saygısızlıktır. Osmanlı Devleti’nin bağımsızlık ilanını dünyaya duyuran hutbenin okunduğu Karacaşehir’i, bu rolüyle dünyaya tanıtmak ve turizm değeri kazandırmak mümkün iken; mangal dumanı ve alkol kokusuna boğmak sağlıklı bir düşüncenin ve doğru bir istikametin icraatı değildir. Her mahalleye parklar, kreşler açmasını beklediğimiz Odunpazarı Belediyesinin, şehrin kalbi mesabesindeki cadde ve sokakları barlar sokağına dönüştürmesini şiddetle protesto ediyoruz.”