Kongrede partililere seslenen Mehmet Ektaş,  “Ekip çalışmamız devam edecek. Tüm kararları yönetim kurulunda almalı fırsat eşitliği yaratmalıyız. Bu partinin kurulduğundan itibaren, hiç kimseye tapunun kendi üzerinde olduğu düşüncesine fırsat vermemeliyiz ” dedi. 

Tek aday olarak gerçekleşen kongrede konuşan Ektaş, “31 Mart 2019 seçimlerinde Sayın Genel Başkanımızın takdiri ve onurlarıyla şahsıma tevdi edilen kurucu il başkanlığı görevi kapsamında partimizin değerli üyelerini ve diğer arkadaşlarımızı il yönetiminde görev almaları için davet ettim. O günün şartlarında partimize gelip sorumluluk almak isteyen elini taşın altına koymak isteyen il yönetimime, üyelerimize, partimizin tüm paydaşlarına sağlamış oldukları katkı için çok teşekkür ediyorum. Görev aldığımı süre boyunca kısır tartışmalardan uzak durarak, ürettiğimiz projeleri sahaya yansıttık. Eskişehir halkına dokunduk. İYİ Parti üye sayımızda artış sağladık. Sosyal medyada bizi kavga ederken hiç görmediniz. Bizleri partimizi vatandaşlara anlatmaya çalışırken gördünüz” diye konuştu.

Kabukçuoğlu: İYİ Parti Türkiye’nin geleceğidir, ümididir, yarınlarıdır İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ise, “İYİ Parti Türkiye’nin geleceğidir, ümididir, yarınlarıdır. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi çıkmazlara sokmuştur. Partili Cumhurbaşkanlığı kurulmadan önce diyorlardı ki, işsizlik bitecek, enflasyon bitecek, her şey iyi olacak diyorlardı, şimdi eğitim, ekonomi, dış politika, asayiş hepsi kötü oldu. Bu sistem Türkiye’yi çıkmaza sürüklemiştir. İnşallah İYİ Parti iktidarları bunların üstesinden gelecektir” ifadelerine yer verdi.