Çocukların yaz dönemini verimli bir şekilde geçirmesi için çalışmalarına devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu, 4 gün süren ve 3 haftada tamamlanacak atölyeler ile dolu dolu bir tatil dönemi yaşatıyor.

9-11 yaş grubundaki çocukların katılımıyla gerçekleştirilen 4 günlük atölye ile çocuklar yeni kazanımlar elde ederek yaratıcı oyunlar ve düşünsel becerilerle dolu bir hafta geçirdiler.

Atölyelerin devam edeceğini bu atölyelerin çocuklara önemli kazanımlar sağladığını belirten Masal Şatosu yetkilileri, “İlkini gerçekleştirdiğimiz P4C-Drama Atölyesi içeriği ile felsefi bir kavramı sorgulayarak, akıl yürüterek, kavramlaştırarak çocuklarda nitelikli düşünme becerisi geliştirmeye yönlendirmenin yanı sıra; yaparak, düşünerek, eğlenerek keyifli zaman geçirmelerine de olanak sağlıyor. P4C ve yaratıcı drama disiplinlerinin birleştiği bu atölye yaratıcı drama tekniklerinden faydalanarak çocukların aktif katılımıyla yaratıcı ve eleştirel düşünme, empati, iletişim, problem çözme, işbirliği gibi becerilerinin gelişimine katkıda bulunmaya yardımcı oluyor” dediler.

Masal Şatosu Drama Atölyeleri önümüzdeki haftalarda da devam edecek.