Eskişehir'in ilçesi Mihalıççık'ın Gürleyik'ten Çatacık'a birbirinden eşsiz güzellikleri...

YUNUSEMRE (SARIKÖY): İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yunus'un diyarıdır Yunusemre Mahallemiz, Yunusemre nin adını taşıyan ilçemizin güzel mahallelerinden biridir. Yunusemre Türbesi ve mezarı bulunmaktadır. Her yıl 6 Mayısta Yunusemre Anma etkinlikleri düzenlenmektedir. Etkinlik Eskişehir Valiliği ve Belediyemiz başta olmak üzere tüm kamu ve özel kurum kuruluşların büyük hassasiyeti ve katkıları ile düzenlenmekte, binlerce kişi katılmaktadır.

Yunusemre (Sarıköy)

GÜRLEYİK: İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Tertemiz, pırıl pırıl bozulmamış yeşil doğası. Berrak ve temiz şelalesi ile tabiat harikası bir köy Gürleyik. Buz gibi akan şelalesi ve doğası ile mahallemize ilimiz ve farklı illerden binlerce turist gelmektedir. Kamp kurarak piknik yaparak soğuk su da serinleyerek güzel vakit geçirmekteler.

Gürleyik

YUNUSEMRE TABİAT PARKI: İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yunusemre Av Otelimizin de içinde bulunduğu tabiat parkında Ömerköy Göleti manzarası ve eşsiz doğası ile konaklayabilirsiniz.

Yunusemre Tabiat Parkı

ÇATACIK: Sündiken Dağları’nın arasındaki bir yaylada, Mihalıççık-Eskişehir yolunda Eskişehir merkeze 93 km uzaklıkta yer alan Çatacık Ormanları’nda yeşilin her tonunu görebilirsiniz. Oksijen deposudur ve ayrıca geyik üretme çiftliği de bulunmakta. Geyikleri görebilir, hatta görüntüleyebilirsiniz. Çatacık Ormanları, sarıçam zenginliğinin yanında birçok ağaç ve yabançiçeği türünü barındırıyor.

Çatacık

ÇALÇI CAMİİ: Mihalıççık'ın 13 kilometre kadar kuzeyinde yer alan Çalçı Köyü'nde görülecek yerlerden biri, Çalcı Köyü Camii'dir. Osmanlı döneminden kalma bu caminin adının Babüsaade Ağası “Mehmet Ağa Camii” olduğu belirtilir. Cami kare planlı, tek mekânlı, kubbeli ve kubbe kasnağı çokgenlidir. Önünde üç kemerli, üç kubbeli son cemaat yeri bulunur. Minaresi tek olup çok kenarlıdır. Plan tipi ve diğer mimari özelliklerine göre cami, 16-17. yüzyıl Osmanlı camilerine benzemektedir. Son cemaat yerinin doğusundaki en dış sütunu, ibadet mekânının kuzeybatı köşesine birleştiren kemer üzerinde yer alan kuş evi bir geç devir özelliğidir. Halk arasında kuş evinin; caminin maketi olduğu söylenmektedir. Caminin kıble tarafında ise güzel bir çeşme bulunur. Sivri kemerli aynasında 1850 tarihli bir yazıt ve altta iki adet niş bulunur. Kemer üstünde ve yanlarında rozet süsleri vardır. Çeşme tek oluklu olup hâlen buz gibi soğuk suyu gürül gürül akmaktadır.

Çalcı Camii

KALBURCU MESİRE ALANI: İlçemize 3 km. uzaklıkta yemyeşil çam ağaçları ile kaplı harika doğası ile piknik yapmak için, güzel bir haftasonu geçirmek için ideal. Ayrıca her yıl Temmuz ayında düzenlenen Kiraz Festivalimiz de bu mesire alanında yapılmaktadır.

Kalburcu Mesire Alanı

Kaynak: www.mihaliccik.bel.tr