Bilen, eskisehir.net’te Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Lokantacıların yaklaşık 11 aydır iş yapamaz olduğunu ifade eden Bilen, “Virüsün kaynağı sanki bizmişiz gibi artık alınganlık da göstermeye başladık” diye konuştu.
Hayat akışının devam ettiğini anlatan Bilen, şöyle konuştu: “Mağazalar, AVM’ler açık, caddeler, sokaklar dolu… Sadece ve sadece lokantalar kapalı. Virüsün kaynağı bizmişiz gibi kendimizi suçlu hissediyoruz. Topyekûn kapanalım. İşçisi, memuru, esnafı kuluçka süresi neyse kapanalım, kökünü kurutup hepimiz hayata devam edelim. Pandemi süreci sadece esnafın üzerinden yürütülmemeli.”

GEZİYORUZ AMA LOKANTAYA GİREMİYORUZ
“Fabrikalarda, kamu kurumlarında yemekhaneler açık. Tüm kuralları yerine getirdik. Sokakta yan yana yürüyoruz, geziyoruz ama lokantaya giremiyoruz. Lokantaların yaklaşık yüzde 30’u açık. Pideci, dönerci bir nebze ama sulu yemek yapanlar çok zor durumda. Esnafın cep harçlığı yok. Boşanmalar arttı. Arkadaşlarımız bu durumu çocuğuna anlatamıyor. Çocuğunun en basit ihtiyacını karşılayamıyor. Lokantalara da HES kodu ile girilsin. Tramvay, AVM’lere HES kodu ile giriliyor. Lokantalar da böyle müşteri kabul etsin.”