Memurların zam oranı belli oldu: 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farkı oranında zam yapıldı. KESK yapılan zamma tepki gösterdi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı "2022 ilk 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon, ikinci yarısı için yüzde 7 artı enflasyon toplamda yüzde 12'lik bir artış. 2023'ün ilk 6 ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 6 zam oranı ve bunu kabul eden Konfederasyonlar Türkiye 'de yaşamıyor. TUİK in enflasyon oranı altında bir zam, Eğitim ve bilim emekçilerinin yoksulluğa teslim edilmesidir.

Bu karanlık tablodan, sefalet koşullarında yaşamaktan, güvencesizlikten kurtuluşun yolu kamu emekçilerinin ve emeklilerinin yetkinin asıl sahibi olarak mücadele etmesidir. KESK üstüne düşeni yapacaktır. Dağ fare doğurmuştur. Hiçbir kamu emekçisinin hanesi yoksulluk sınırının altında kalmamalıdır. Sarı sendikalar bu toplu sözleşme görüşmelerinde de görevlerini yerine getirmişleridir. Kamu emekçilerini enflasyona ezdirmedik diyenlere sözümüz var: Kamu emekçisinin, işçinin, çiftçinin, esnafın, dar gelirlinin mutfağında yangın var! Teklifiniz yoksulluk ve sefalet teklifidir!"