Eskişehir.Net ekranlarında konuğumuz olan ve proje çalışmalarında da birkaç kez röportaj yapma fırsatı bulduğumuz Elif Tezanlar tek başına başarılı çalışmalarda bulunuyor. 2017 yılında “Kucak Dolusu Hayaller” adlı sosyal sorumluluk çalışmasını başlatan ve aynı zamanda kurucusu olan Tezanlar, proje sürecini ve yapılan faaliyetleri anlattı.

Sayın Tezanlar, projenizin başlangıç süreci nasıldı?

2017 yılında “Kucak Dolusu Hayaller” projesine başladım. Neden başladım diyorum; çünkü dernek ya da vakıf ile değil tek başıma bu süreci gerçekleştirdim. Kolay olmadı ama 5000’e yakın miniğimizin hayalini gerçekleştirdim.

Tabi, kolay değil. Peki, ne gibi zorlukları oldu?

Dediğim gibi ilk başlarda epey bir zorluk yaşadım. Kendi çapımızda ufak ufak başladık, kendi çocuğum olduktan sonra da bilinçlenmem daha da arttı. Yapabilir miyiz diye düşündük ve başladık.  Sonuçta dernek ya da vakıf değilsiniz. Belirli bir kurumsallaşma olmadığı için insanlar size güvenemiyor. Sayfamızı kurunca ve zamanla faaliyetlerimizi de yayınlamaya başlayınca dikkat çekmeye başladık. Örnek olarak; uzak ilçeler –Sivrihisar- yardımlarımızı ulaştırmak için otobüs gönderdi. Kolaylıklar sağlanmaya zamanla başlandı.

Hangi ilçelere desteklerinizi ulaştırdınız?

Sadece devlet okulları ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sivrihisar, Mihalgazi, Han gibi birçok ilçeye ve köylerine gittik. Bu aralar merkezde daha aktif olmaya çalışıyoruz özellikle ücra yerler. Yaklaşık 20 okulumuzdaki miniğin yüzlerini güldürdük. Öğretmenlerle sürekli irtibat halindeyiz. Sosyal medya hesaplarımdan da sık sık velilerimiz teşekkür mesajlarını yolluyor. “Kucak Dolusu Hayaller” Instagram ve facebook sayfasından da yapılmak istenen destekler ile alakalı yazabilirler. Elimden geldiğince çabuk yanıt vermeye çalışıyorum.

Ne tür yardımlar yapıyorsunuz?

Eskişehir dışına kırtasiye malzemeleri yolladık. Diyarbakır, Mardin ve ilçeleri de dahil olmak üzere Şırnaktan bir askeri birliğe de kıyafetler yolladık. Kuaförlerimizle geziyoruz, çocuklara saç kesimleri yapılıyor. Daha önce de söylediğim Eskişehir’de de köyler dahil her yerle irtibat halinde olmaya çalışıyoruz. Kütüphane de kuruyoruz. Başka illerde de buna yönelik çalışmamız var. Ayrıca, Seyitgazi ilçesinden bir köy okulunu şehrimize geziye getirdik. Öğrencilerle sinema, müze gibi çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği yere gittik.

Dernekleşmeyi düşünüyor musunuz?

Dernek kurmayı şu an için düşünmüyorum ama bir ekip kurmayı istiyorum. Yardım etmek isteyenler çoğaldı, okul sayımız da arttı. Tabiki de büyümek hedefimiz zaten bu konuda eşim en büyük destekçim; ancak ben miniklere yakın olmak, onlara dokunmak, hayal dünyalarına yardımcı olmak istiyorum. Bundan dolayı birkaç kişiyle önümüzdeki dönemlerde süreci devam ettirmeyi düşünüyorum.

Öğrencilerle aranızda gelişen diyalog nasıl gidiyor?

Öğrencilerim sık sık mektup yazıyor. Onları ikinci kez ziyaret ettiğimde hemen Elif abla diyorlar ve bu beni çok mutlu ediyor. Önümüzdeki zaman diliminde çocuklara “Kucak Dolusu Hayaller” denilince aklınıza ne geliyor diye resim çizmelerini isteyeceğim ve o resimlerin de sergisini açmayı planlıyorum. Çok fazla yetenekli çocuğumuz var. Yeterli maddi imkân sağlandığı zaman çocuklarımızın önü açılıyor. Okullarımızın hepsi tam teşekküllü değil. Aileler de maddi sıkıntı olunca okula da pek destek olamıyor. Maddi imkânları olsa elbette okula fayda sağlayacaklar.

Haber-Merve AKMAN