Vatandaşların bazıları bayrama az bir zaman kala alışverişlerini ve tatlı hazırlıklarını yaparken, kimileri de kişisel bakımlarını yaptırmayı ihmal etmiyor. Milyonlarca insanın heyecanla beklediği Ramazan Bayramı öncesinde erkekler saç ve sakal bakımına özen gösterirken, kadınlar da saç bakım ve makyajlarının yanı sıra manikür ve pedikür yaptırıyor. Bayrama yaklaşırken yoğunluk yaşayan kuaför ve berberler, müşterilerini bayrama en iyi şekilde hazırlamak için gece gündüz çalışıyor. 
Eskişehir’de bir kadın kuaföründe çalışan Mehmet Emin Eker, yazın gelmesiyle başlayan yoğunluğun Ramazan’ın da bitişiyle daha da arttığını söyledi. Eker, “Her bayram olduğu gibi yine yoğunuz. Çünkü insanlar bayrama ve tatile daha bakımlı girmek istiyorlar. Hem yazın hem bayramın gelmesiyle beraber saçlar ön plana çıktı. Daha çok çalışmalarımız saç boyama üzerine oluyor” dedi. 
Hazırlıklarını son güne bırakan müşteriler sebebiyle en yoğun günlerinin Arefe günü olduğunu ifade eden Eker, Ramazan’ın durgunluğundan sonra işlerin iyiye gittiğini aktardı.