İl başkanlığından yapılan açıklama şöyle;

"Basına özellikle servis edilen ve sosyal medya paylaşımları ile kamuoyuna duyurulan; gerek, Cumhuriyet Halk Partimiz gerekse kamuoyunun vicdanını yaralayan son günlerde yaşanan olaylar hakkında açıklama yapmak üzere sizleri davet etmiş bulunuyoruz. 
Seçim sürecinin başlamasında bu yana halkı kin ve nefrete sürükleyen bir takım çabalar içine girildiği malumunuzdur. Biz bu kara propagandalara yönelik partimizin gerekli organlarınca konu ile ilgili soruşturma başlatılması ve gereğinin yapılması için yasal mercilere başvuruda bulunmuştuk. Ancak bu konuda hiçbir gelişme olmadığı gibi, çeşitli mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu kara propagandalar ilgili şikâyetleri, sürekli tarafımıza iletilmekteydi. 
Nitekim son günlerde başta Eskişehir olmak üzere Türkiye’nin her tarafından siyasi partilerin genel başkanlarına, Genel Başkanımıza, Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerine, belediye başkanlarına ve adaylarına yönelik kara propaganda yürütülmektedir. Eskişehir’de de son zamanlarda dozajı giderek artan olaylar toplumda bir gerginlik yaratmaktadır.
Burada hukuk dışı bir siyasal anlayış sisteminin bir yapısı ile karşı karşıya olduğumuz açıkça görülmektedir.  YSK kararlarını hiçe sayan, korsan bildiriler ile algı yaratmaya yönelik çaba gösteren, kamunun olanaklarını kendi siyasi kampanyası için kullanan bir anlayışla karşı karşıyayız.
Bu tutum, bazı gerçeklerin saklanmak istenmeye çalışılması açısından düşündürücüdür. 

Şehrimizde Halkı kin ve nefrete sürüklemeye yönelik bu korsan bildiriyi bastıranlar kim?

Masum gibi gösterilmeye çalışılarak bu bildiriyi dağıtanların arkasında kimler var?
Kim ya da kimler bu işleri organize ve finanse ediyor?
Bu ve bunun gibi işlerin, Eskişehir’deki huzur ve güven ortamının bozulmasına neden olacağı ve kimseye fayda sağlamayacağı bir gerçektir. 
Biz ne diyoruz. Mutlu, gururlu, huzurlu. Biz Eskişehir’de varolan hoşgörü, sevgi ve huzur ortamı ile gurur duyuyoruz. Bu mutluluğumuzu huzurumuzu bozmaya kimsenin hakkı yok. Eskişehirliler’in geçmişte olduğu gibi, bugün de huzurumuzu bozmaya kalkanlara gereken cevabı vereceklerine yürekten inanıyoruz. 
Yerel seçimlere sayılı günler kala herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Siyasi parti mensupları, adaylar, Eskişehir’de güven ve huzur ortamının bozulmaması için itidalli davranıp gereğini yapmalıdır. Ayrıca,  başta Sayın valimiz olmak üzere, tüm kamu görevlilerinin tarafsız bir biçimde Eskişehir’deki demokrasi şölenin sorunsuz ve olaysız olarak gerçekleşmesi konusunda üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz.