Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Ziyarete ilişkin konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü koronavirüs salgınının toplumsal, ekonomik ve sağlık boyutları ile tüm vatandaşlarımızla birlikte sanayi ve iş dünyasını da derinden etkileyecek yansımaları olacağını söyledi. Bu olumsuz etkilerin, en aza indirgenebilmesi için  toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çeken Süllü, bu kapsamda gerçekleştirdiği ziyaretlerle virüsün şehir ve ülke  ekonomisine olan yansımalarına ilişkin ilk ağızdan bilgi aldığını belirtti.

Üretim devam etmekte

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Nadir Küpeli,  Milletvekili Süllü’ye Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan firmaların mevcut durumları hakkında bilgi verdi. EOSB’deki firmaların üretime devam ettiğini belirten Küpeli, “Organize Sanayi Bölgemizdeki firmaların birçoğu üretimlerine ara vermeden devam etmekte. Ancak virüsün etkisinin uzaması, belirsizliğin artması sanayicimizi, ihracat yapan firmaları, çalışanları ve diğer kesimleri derinden etkilemesi muhtemeldir” dedi. 

İhracatı olumsuz etkiledi

Başkan Küpeli koronavirüs salgının  ihracatı olumsuz etkilediğini, ihracat yapan firmaların gümrüklerde mal geçişleri sırasında sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Hükümet tarafından alınan ekonomik tedbirlerin memnuniyet verici olduğunu söylen Küpeli, yeni paketlerle sanayicinin desteklenmesi gerektiğini de belirtti.