Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Orkun Kılıç, yılbaşından sonra daire fiyatlarının artacağını öngördüklerini dile getirdi.

Bazı müteahhitlerin elinde, “uygun fiyatlı” daireler olduğunu vurgulayan Kılıç, artan maliyetlerden dolayı ellerindeki gayrimenkulleri bu kesimin yılbaşından önce satışa çıkaracağını bildirdi.

Bu durumun, birikimi olan vatandaşlar için “alım fırsatı” oluşturduğunu kaydeden Kılıç, şu bilgileri verdi:

“İnşaat maliyetleri, her gün yükselerek yoluna devam ediyor. Vatandaşlar, konut alabilecek miktarda kredi temin edemedikleri için gayrimenkul satışları yavaşlamış durumda. Müteahhitlerin elinde bulunan daireler var. Bunların birkaç tanesini, maliyetini çok düşünmeden satmak zorundalar. Bu müteahhitler, ellerindeki bu daireleri sattıktan sonra, ‘Yenisini yaparken aynı maliyetlere yapabilecek miyim?’ diye düşünüyor. Bunun hesabını yapmaya başladıklarında fiyatlar bir nebze daha artmaya devam edecek. Mevcut ekonomik durumdan dolayı, bazı kişilerin elinde ‘uygun fiyatlı ve alım fırsatı’ diyebileceğimiz daireler mevcut. Bu nedenle ev alma imkanı olan vatandaşlarımız varsa bizim tavsiyemiz ev almalarıdır. Şu anda parası olan vatandaşlar için alım fırsatı var. İlerde kredi imkanları açılır ve daire satışları hareketlenmeye başlarsa, bazı dairelerde maliyetler bir şekilde kurtarıldıktan sonra, diğer dairelerde yeni maliyetler düşünüleceği için fiyatlar giderek artacak diye öngörüyoruz.”