Ziyarette Şube Başkanı Urfalı, LGS yerleştirme sonuçlarına göre başarılı, dereceye girmiş binlerce öğrencinin açıkta kaldığını vurgularken, CHP’li Çakırözer de, “Yavrularımızın geleceğini çalan, eğitimden soğutan bu başarısız, beceriksiz eğitim politikalarından derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Çakırözer ve Urfalı, hükümete LGS nedeniyle mağdur olan öğrenciler için Anadolu Liselerinin kontenjanlarının arttırılması ve öğrencilere yeniden tercih yapma imkanı verilmesi çağrısında bulunarak, tercih sayısı sınırı ile adres sınırının kaldırılmasını istedi.

LGS yerleştirme sonuçlarının ardından eğitim sendikaları ve eğitimcilerle bir araya gelen CHP’li Çakırözer, Türk Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Haydar Urfalı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette sıkıntı ve talepleri dinleyen Çakırözer, LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

YÜZBİNLERCE ÖĞRENCİ AÇIKTA KALDI

Türkiye genelinde okul türlerine göre açık kontenjanlar incelendiğinde, yerleşemeyen öğrencilerin büyük bir bölümünün Anadolu Lisesi’ni tercih ettiğini dile getiren Çakırözer, “LGS sonuçları hem öğrenciler hem de aileler için tam bir hayal kırıklığı yarattı. Sevinenlerden çok, üzülenler çoğunlukta. Yüzbinlerce öğrenci açıkta kalırken, yüzbinlerce kontenjan da boş kaldı. Boş kalan kontenjanlarının yarısından fazlasını meslek liseleri ve imam hatip liseleri oluşturmakta. Bu boş kontenjanlar ile Anadolu Liselerimizin kontenjan sayıları arttırılmalı” dedi.

EVLATLARIMIZIN HAYATLARIYLA OYNADILAR

Eskişehir’de Anadolu Liseleri için oluşturulan 4236 kontenjandan 488’i boş kalırken, İmam Hatip Liselerinde bin 388 kontenjanın bin 54’ü boş kaldığını söyleyen Çakırözer, “Görüldüğü gibi sistemi yıllardır ellerine yüzlerine bulaştırmış durumdalar. Öğrencilerimizi sınavdan ağlayarak çıkardılar, okumaktan soğuttular. Evlatlarımızın hayatlarıyla oynadılar. Eskişehir’de ve Türkiye’de öğrenciler mutsuz. Veliler karamsar, kaygılı ve ne yapacaklarını bilmiyor” dedi.

TERCİH SAYISI SINIRI VE ADRES SINIRI KALDIRILMALI

MEB’in öğrencileri ve ailelerini mağdur eden bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini belirten Çakırözer, “Her öğrencinin istediği okulda ve istediği adreste eğitim görme hakkı vardır. Öğrenci ve ailelerini özel okullara zorlayan bu sistemden derhal vazgeçilmelidir. Mağduriyetlerin giderilmesi konusunda nakillerde tercih sayısı sınırı ve adres sınırı kaldırılmalıdır” çağrısında bulundu.