Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği sokak konserleri Eskişehirlilerin yoğun katılımı ile sürüyor. Coşku ve eğlence dolu etkinliğin düzenlendiği adres bu kez Tunalı Mahallesi, Turgut Reis Caddesi oldu. Mesut Girgin’in sahne aldığı geceye Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Jale Nur Süllü de katıldı.

Gecede Girgin sevilen şarkıları mahalle sakinleri ile birlikte seslendirdi. Konser programının ardından bir konuşma yapan Başkan Ataç, “Konser programlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu sayede hem mahallelerimizin sakinleri ile birlikte oluyoruz hem de hoşça vakit geçiriyoruz. Bu akşam da burada çok güzel, enerjisi yüksek bir kalabalık var. Önümüzde çok önemli bir seçim bizi bekliyor. Her yerde söylüyorum, lütfen sandığa gitmeyi ve oy kullanmayı ihmal etmeyin. Sonrasında ise hep birlikte sandıklara, oylarımıza sahip çıkacağız. Demokrasi adına, özgürlük adına, hukuk ve adalet adına oyunuzu ne yönde kullanmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Desteğinizi cumhuriyetimizin değerlerinden yana vereceğinize eminim. Sizlere sonuna kadar güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Sonrasında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen de “Başaracağız, milletçe sevincimiz sokaklara, caddelere dökülecek. Buna inanıyorum. Büyük reisleri bundan birkaç gün önce buraya gelmiş ve demiş ki; ‘Artık Büyükşehir’i 24’ünden sonra ki seçimde biz alacağız, bizim olacak’ demiş. Bana söylediler, Eskişehirliler verirse alırsın dedim. Hepimizi çok güzel günler bekliyor inşallah. Milletçe baskıdan, sıkıntıdan, ekonomik sorunlardan kurtulacağız. Özgürlük içerisinde, gerçek demokrasi ve gerçek Atatürkçülerin, gerçek inkılapçıların, gerçek devrimcilerin ve güzel Eskişehirlilerin daha güzel günlerini görmek üzere” dedi.

Konuk Milletvekili Purçu da konuşmasında yaklaşan 24 Haziran seçimlerini konu alarak, “Eskişehir’e geliyoruz, hakikaten belediye başkanlarımız çok çalışkan. Çünkü sosyal belediyeciliğinin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Vatandaşa hizmetin ne olduğunu iyi biliyorlar. Adaletin ne olduğunu çok iyi biliyorlar, dürüstlüğün ne olduğunu çok iyi biliyorlar, insana hizmetin en hayırlı şey olduğunu çok iyi biliyorlar. İzmir ve Eskişehir sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli kentlerinden. 24 Haziran’a az kaldı, artık biz kurtulmak istiyoruz. 16 yıldan beri bu memlekete ne yaptınız? Vatandaşı mahvettiniz, ülkenin ekonomisini mahvettiniz, ülkenin yargısını, hukukunu yerle bir ettiniz. Kendiniz zengin oldunuz, vatandaşı, garibanı daha da fakir ettiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün emanetlerini sattılar, yazıklar olsun. Fabrikaları yok ettiler, toprakları sattılar, emanetine ihanet ettiler. Onlara meclisten defalarca söyledik, ‘Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ten uzaklaştıkça, Ortadoğu bataklığına batarsınız’ dedik. İnanın, Türkiye’nin her tarafını geziyorum, çöpten ekmeğini kazanan bu kadar insan görmedim. Bizim mitinglerimizin hiçbiri taşımayla olmuyor, gönülle oluyor, vicdanla oluyor. Muharrem İnce’nin mitingleri dolu dolu çünkü oraya yürekli insanlar geliyor. Oraya cumhuriyet sevdalıları geliyor, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdalıları geliyor, hiç merak etmeyin” sözlerini kullandı.

Ardından konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise “Karanlık sona eriyor. Hepinizin helal oylarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Muharrem İnce seçilecek. Pazar günü seçilecek, ikinci turu falan yok. Pazar günü Türkiye’deki yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar sona erecek. Muharrem İnce, ‘Önce barışacağız, sonra büyüyeceğiz ve hep beraber bölüşeceğiz’ diyor. Bu 3B’yi gerçekleştirmek elimizde ama onun yanında parlamentoda da Cumhuriyet Halk Partisi’nin çoğunluğunu sağlamak lazım. Eskişehir’de beş tane milletvekili çıkarsa neyimiz eksilir, ne zararımız olur? Gelin hem Muharrem İnce’ye hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek verelim” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Jale Nur Süllü ise “Eskişehir, insanlarımızın korktuğu bir şehirken işte burada bulunan ekip; Sevgili Yılmaz Hocam, Sevgili Ahmet Başkanım bu şehri Türkiye’nin kıskanılan şehri haline getirdiler. Ben de bu ekibin 19 yıldır bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Onur duyuyorum, şimdi biz tüm Türkiye’yi Eskişehir yapmak için, millet için geliyoruz. Tüm Türkiye Eskişehir gibi olacak” diye konuştu.

Kalabalıktan alkış alan konuşmaların ardından Başkan Ataç, Milletvekili Purçu’ya Devrim otomobilinin camdan bir figürünü armağan etti. Şarkılar eşliğinde keyifli bir gece geçiren mahalle sakinleri de Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.