Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Uludüz, Metal ve Makine Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte makine ve metal sektöründeki sorunları istişare etmek amacıyla Eskişehir’e konuk oldu. Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde, Kocaeli Ticaret Odası heyetiyle bir araya gelen ETO Başkanı Metin Güler, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, metal ve makine sektöründeki firmaların tüm zorluklara rağmen ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ettiğinin altını çizdi. Kocaeli Ticaret Odası heyeti, ETO’da aynı iş kolundaki Eskişehirli sanayicilerle istişare toplantısı da gerçekleştirdi. ETO Başkan Yardımcısı Ali Koşar ve odanın Metalden Mamul Ürünler ve Diğer İmalat meslek Komitesi ile Makine ve Yedekleri İmalatı Meslek Komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda firmaların sorunları ele alındı.

Sanayiciler sektörde yaşanan sorunları tespit etti

Toplantıda sektörde yaşanan ara eleman sıkıntısı ve sorunun çözülmesi için atılabilecek adımlar, hammadde fiyatlarındaki istikrarsızlığın önüne geçilmesi, döviz kuru farkı nedeniyle oluşan zararların telafi edilmesi, çalışanların verimliliğinin artırılması için eğitim ve seminerlerin düzenlenmesi, küçük ölçekli firmaların kurumsallaştırılmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi konuları üzerinde duruldu.

Sorunlar rapor halinde ilgili kurumlara iletilecek

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkan Yardımcısı Ali Koşar, Kocaeli Ticaret Odası ve ETO’nun metal ve makine imalatı alanında faaliyet gösteren meslek

komitelerinin bir araya gelerek sektördeki sorunları ve çözüm önerilerini istişare ettiğini belirterek, sorunların TOBB başta olmak üzere ilgili kurumlara iletileceğini kaydetti.