KOBİ'lerle görüşmelerin sonunda hazırlayacakları raporu Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Politikaları Kurulu’na sunacak olan vekiller saha çalışmaları kapsamında görüşmeler gerçekleştirerek işletme ve ilgili meslek birlikleri ile bir araya geliyor.

Covid19 küresel salgın sürecinde AKP iktidarının verdiği sözlerin yerine gelip gelmediğini ve çözüm için beklentileri tespit etmek için ziyaretler geçekleştirdiklerini söyleyen CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, üretimin devam edebilmesi için sektörlerin sorunlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek “yapay gündemlerle ekonomik krizin ve zor süreçlerden geçen esnaf ve işletmelerin sorunlarının üzeri örtülüyor.” dedi.

Çözüm için doğru uygulamayı hayata geçirmenin önemine vurgu yapan CHP’li vekiller ilgili sektörler ile karşılıklı iş birliği içerisinde olmaya devam edeceklerini belirterek “Türkiye'nin girişimci potansiyelini ve sermaye birikimini güven ortamı içinde doğru politikalar ile üretime dönüştürmek ve uluslararası ölçekte rekabet edecek işletmeler oluşturmak mümkün. İşletmeler vergiler, sigorta primleri, döviz kurunda oluşan dalgalanmalar, kredi ödemeleri gibi konularla ayakta kalma mücadelesi verirken geleceğe güvenle bakamıyor. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin sonucunda oluşturacağımız raporu önümüzde günlerde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Eskişehir kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.