Vefatının 701’inci yıldönümünde Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kitap günleri ile anıldı.

Aşka, dosta ve manaya giden yolda ışık olan, Anadolu'yu birleştiren dizeleriyle mesajları çağları aşan Yunus Emre'nin anısına SNS Organizasyon ve Porsuk Kültür iş birliği ile 7-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Eskişehir Yunus Emre Kitap Günleri, 100 bini aşkın ziyaretçi ağırladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve ilk kez açık alanda gerçekleşen Yunus Emre Kitap Günleri’nde 42 yayınevi yer aldı.

Yazarların imza günleri ve söyleşiler ile yaşayan bir fuar gerçekleşirken, her yaştan Eskişehirli kitapsever, etkinlikleri yakından takip etti.

Başta ilk ve orta öğretim olmak üzere üniversiteli gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kitap günlerinde yazarlar ile görüşme ve kitap imzalatma şansı yakalayan kitapseverler, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yunus Emre Kitap Günleri’ne ev sahipliği yapması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür eden kitapseverler, “Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e bu anlamlı etkinlik nedeniyle çok teşekkür ederiz. 8 gün boyunca çok güzel etkinlikler oldu ve çok faydalandık. Üstelik kitap fiyatlarının çok yükseldiği bir dönemde hesaplı fiyatlar sayesinde yeni kitaplara da ulaştık. Çok mutluyuz, devamını dileriz” dediler.