Her şey hayal etmekle başladı. Hayatım boyunca hayallerimin peşinden koşan sınırları zorlayan bir kadın oldum. Uzun yıllar boyunca sağlık sektöründe çalıştım ama hayalimde hep şehrin gürültüsünden, sıkıcı sıkışmış binalarından, şehir hayatından uzak bir köyde sakin hayat yaşamak vardı. Ama en önemlisi de orada bir tavuk çiftliği kurmak, kendi doğal döngüsünde yaşayan tavukların yumurtalarını üretmek, ürettiğim yumurtaları da insanlara sunabilmekti.

Kimseyi dinlemedim
Geçtiğimiz kış pandemi döneminde dört dönümlük bir arazi satın aldım. Çiftliğimin inşaat çalışmalarına başladım. Çiftlikteki bakıcı evi, kümes ve ahırı tamamladım. Çevremdeki beni tanıyan herkes bu işi yapamayacağımı, başarılı olamayacağımı, bana göre olmadığını söylediler ama ben kimseyi dinlemedim. Hayalimi gerçekleştirmek için yoluma devam ettim. Benim gibi çiftliği olan kümes sahipleriyle görüştüm, araştırdım. Kaliteli bir yumurta nasıl üretilir, en iyi tavuk ne, hangi tavuk cinsi daha iyi olur… Sonra Afyon Yarka diye firmanın bu işte çok iyi olduğunu öğrendim ve anlaşmamızı yaptık. Bugün tavukları, koyunları olan bir çiftliğin sahibiyim.

Klasik müzik dinletiyoruz
Vaktimin birçoğunu çiftliğimde tavuklarımla geçiyorum. Onların öz bakımlarını yapıyorum, yumurtalarını topluyorum ve isteyen herkesin kapısına kadar teslim ediyoruz. Kızımın adı Neslişah, evde ona Nesli diyoruz. Bu nedenle markamızın adı Neslieggs oldu. Doğal yumurta üreten yeni bir oluşum kurdum. Doğal tarım yapan bir çiftçi oldum. Serbest gezen tavuklarımızdan ürettiğimiz doğal yumurtalarımızı tamamen doğal yemlerle besliyoruz. Ayçiçeği, yonca, arpa, buğday ve mısır veriyoruz. Kesinlikle herhangi bir ilaç ve antibiyotik kullanmıyoruz. Bir kızım varken şimdi bi çok kızım oldu. Kümesimizde gün boyunca onlar strese girmesin diye klasik müzik dinletiyoruz.

İnsan isterse yapamayacağı şey yok
Şu an için bir butik olan kümesimizi ileriki süreçlerde doğallığını bozmadan büyütmek istiyorum. Kadınların toplumda her alanda başarılı olduğunu biliyorum. Bu yapmış olduğum girişimciliğin herkese örnek olup ilham kaynağı olacağını düşünüyorum. Çünkü biliyorum ki insan isterse yapamayacağı hiçbir şey yok. Sadece istemek, hayal etmek ve peşinden gitmek gerekiyor.