Tunca, Sedef Medya’yı ziyaretinde yeni delege seçimi hakkında bilgi verdi. Tunca, şunları kaydetti: “Delege olmak isteyen her kişi YSK’dan üyeliği tescil edilmişse bir dilekçeyle başvuruyor. Bir de ikametgâh belgesi koyuyor ve delege adayı oluyor. Yani Ahmet’in delegesi ya da Mehmet’in delegesi gibi bir delegelik modeli yok. Delege seçimimizi çarşaf listeyle yapacağız. Ciddi bir demokrasi şöleni ve birleştirici bir yöntem. Pek çok seçimde blok listeler vardır. Kırmızı liste, mavi liste… Delege listemiz çarşaf liste olacak. İYİ Parti’nin üyesi olduğunda söz hakkın var, seni dinliyor… Genel Başkan dinliyor, Genel İdare Kurulu da dinliyor, teşkilatlar da dinlemek zorunda…”

SENİ DELEGE YAZALIM DİYE BİR ŞEY YOK

“Bu ara en çok duyduğum laf; gel seni delege yazalım… Hayır, seni delege yazalım diye bir şey yok artık. Git, delege olmak istiyorsan kendin başvur. Kimse seni mavi, kırmızı ya da beyaz renge boyayamayacak hiç kimse. Aday olduysan mahalledeki üye listene gidip askıda bakabilirsin. Üye listesi belli, telefonu var, ismi var… Propaganda yap, ben delege olmak istiyorum de… İYİ Parti siyaseti gerçek anlamda tabana kadar indirmiş oluyor.”

BİREYSEL HEDEFİ OLANLAR YIKTILAR, DÖKTÜLER…

Tunca, yerel seçimlerin ardından il başkanlığından istifa etmişti. Tunca, istifa gerekçesini ve geri dönüş nedenini şöyle açıkladı: “ Siyasette istifa müessesesi doğal bir müessese aslında… Bu zamana kadar istifa etmesi gereken birçok isim istifa etmediği için benim istifam yadırgandı. Siyasette insanların hedefleri oluyor bazen o hedef hırsa dönüşmeye başlıyor. Benim öyle bir hırsım hiç olmadı. Hırsım yok ama planlarım var. Gençlerin mezun olduktan sonra iş seçebilecekleri bir ortamda yaşasın istiyorum. Bireysel hedefleri öncelemeye başlarsanız yıka döke gidiyorsunuz. Biri genel biri yerel iki seçim yaptık. O seçimlerde bireysel hedefi olanlar baya bi yıktılar, döktüler arada bana da çok çarptılar.”

ÇEKİLMESEYDİM ÇARPMALAR DAHA DA ARTACAKTI

“Aslında o bireysel hedef arzuları… Onların da bu işi bir denemelerini gerektiriyordu. Eğer ben çekilmeseydim bu çarpmalar birazcık daha artacaktı. Partimizin lehine, partimizin daha da büyümesi adına ve de bu arzu ve istek içinde olan arkadaşlarımız vardı o arkadaşlara da fırsat olması açısından çekildim. Çekilerek partimizin negatif konuşulmasını engellediğimi düşünüyorum hem de bir kargaşayı engellediğimi düşünüyorum. Hem de bir fırsat yarattık yeni yeni arkadaşlar geldi. Sayın Mehmet Ektaş il başkanı oldu. O bir heyecanla sarıldı işe… Zafer Tuna geldi, o heyecanla sarıldı. İsmail Türk kardeşimiz Tepebaşı’na atandı. Neticede onlar da görevlerini yaptılar. Çok hareketli ve dinamik bir süreçti, yıprandığımı düşündüm. Bir de atanmış pozisyondaydık. Seçimle daha kuvvetli gelip partimizi büyütme ve ülkemize hizmet arzusu içindeyiz.”

Ramis Tunca, 5 Ocak Pazar günü (bugün) saat 14.30’da Taşbaşı Kültür Merkezi’nda yapacağı toplantıyla il başkan adaylığını ilan edecek.