Tepe, Eskişehir.Net Gazete’nin manşetinde yer alan haber üzerine açıklama yaptı. Başkan Tepe, Seyitgazi Ziraat Odası ile yaşadıkları bina sorunu üzerine şunları kaydetti:

KİMSEYİ RAKİP GÖRMÜYORUM
“Cihan Bey merhaba. İyi akşamlar. Bir haber yapmışsınız, keşke nasıl olduğunu benden öğrenseydiniz. Öncelikle ben kimseyi rakip görmüyorum. Sadece işimi yapıyorum. Dededen toruna tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir aileden geliyorum. Ziraat Odası üyesiyim. Kendim çiftçilik yapıyorum. Meclis üyelerimizin hepsi çiftçi ve odaya üyeler. Belediyeye ait olan ve Büyükşehir Belediyesi'nin tarım arazilerini işlemek üzere protokoller yaptık.”

SADECE BİR BİNADA
“Ancak Ziraat Odası başkanının fiili durum yaratıp belediyeye ait olan bir binaya gecekondu mantığıyla sahip olmaya çalışması hiç hoş değil. Belediyemizin 5 adet olan hizmet binasının sadece birisinde hizmet verebilmekteyiz. 3 tanesi önceki yönetimler tarafından Sosyal Yardımlaşma Kurumu'na, birisi Engelli Bakım Merkezi'ne, birisi de Seyitgazi Muhtarları ve AKP İlçe Yönetimi'ne ya tahsis edilmiş ya da kiraya verilmiştir.”

SON MECLİS TOPLANTISINDA
“Bahse konu olan yer ise eskiden belediye binası olarak kullanılmış ve seçim öncesi son meclis toplantısında zemin kat, bodrum kat ve birinci katın bazı odaları tahsis edilmek istenmiş, Ziraat Odası'nın tescilli binasına karşılık kalıcı olarak trampa yapılmak istenmiştir. İlçemizin 51 adet mahallesi bulunmaktadır. İlçe merkezindeki binalarımızın tahsis ve kiralanmasıyla fiziki yetersizlik olduğundan bazı birimlerimiz Özel İdare binasında hizmet vermektedir. Bahse konu olan eski belediye binasının zemin ve bodrum katlarının tahsisi, üst katında eskiden düğün salonu olarak kullanılmasından dolayı belediyede kalması gerektiği meclis kararları ile belirlenmiştir.”

DEFALARCA UYARMAMIZA RAĞMEN
“Tadilat işlemleri başlamadan önce Ziraat Odası başkanını defalarca uyarmamıza rağmen fiili durumu devam ettirerek akşamları ve hafta sonları tadilata devam etmiştir. Hal böyleyken zemin ve bodrum katların kullanım ruhsatı belediyemiz tarafından düzenlenip kendilerine takdim edilmiştir. İlerleyen zamanlarda haberimiz olmaksızın Ziraat Odası muhasebe servisinin uhdemizde olan 1.kata çıkarıldığı haberini aldık. İlgili birimlerimiz bu fiili durdurmak üzere işlemlerini yaptılar ve hukuki süreç başladı. süreç sonunda birinci kat için tahliye kararı çıktı. Bu arada oda başkanı belediyeyi çiftçilerin işlerini engellemekle suçladı. Biz belediye yönetimi olarak tarım ve hayvancılığı desteklemek adına güzel projeler yapıyoruz. Bir yandan da ilçemizin eksiği olan sosyal donatı, düğün salonu, eğitim merkezi gibi alanları da oluşturmak gayretindeyiz.”

BEN YAPTIM OLDU MANTIĞIYLA
“Elimizdeki imkânları en doğru şekilde kullanmak üzere borç yapılandırması, ödemesi, personel alımı ve pandemi tedbirleri almakla meşgul olmaktayız. Son günlerde Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol, ortaklaşa yaptığımız projeler, belediyemizin girişimleri, borç ödeme miktarları bazı insanları mutsuz etmiştir. Ben bir belediye başkanı, bir eğitimci, bir çiftçi, bir hayvancı, bir STK yöneticisi, bir sporcu her şeyden önemlisi vicdan sahibi bir insan olarak böyle bir haberden dolayı üzüntülerimi dile getiriyorum. Belediye bir kamu idaresidir. Kaynaklarını en uygun şekilde kullanmak bizim görevimizdir. Kim olursa olsun ben yaptım oldu mantığıyla kamu malına el koyamaz. Bunun da hukuk dilinde elbet karşılığı vardır. Saygılarımla.”