Eskişehir.Net ekranlarında konuşan Diyetisyen Gamze Yılmaz, sağlıklı bir şekilde kilo almak için yapılması gerekenler hakkında ipuçları verdi. İşte ‘Nasıl sağlıklı bir şekilde kilo alabiliriz?’ sorusuna cevap niteliğinde olan önemli ipuçları;

  • Öncelikli olarak kalori alımınızı arttırmanız gerekiyor. Genellikle kilo alamayan kişiler öğünlerini yemeyi unuturlar ve sürekli öğün atlarlar. Bu nedenle düzenli bir öğün akışı şart.
  • Kilo aldıracak şeyler arasında en iyi seçenek ara öğünlerdir. Ara öğün tüketimine ve saatlere dikkat etmek çok önemli. Özellikle akşam yemeğinden iki üç saat öncesinde yapacağınız yüksek kalorili bir ara öğün sizin kilo almanızda faydalı olacaktır.
  • Bu ara öğün için ise; bir su bardağı süt, bir avuç kuruyemiş ve kuru meyvelerden faydalanabilirsiniz. Kuru meyveler ve kuruyemişler kalori içeriği bakımından yüksek olmasının yanı sıra son derece besleyici ürünlerdir. 
  • Her ne kadar ‘abur cubur’ diye tabir edilen ürünler yüksek kalori barındırsa da besleyicilik yönünden zayıftır. Bu nedenle bu tarz ürünlerden uzak durmak da fayda var.
  • Kilo almak demek sadece yağlanmak demek değildir. Aynı zamanda kas kütlemizi de artırmamız gerekir. Bu nedenle yüksek kalorili ve besleyici gıdalar almamızın yanında mutlaka elimizden geldiği kadar hareket ederek ve mümkünse spor yaparak kas kütlemizi de artırmalıyız.
  • Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise yemeklerden önce ve yemek sırasında su içmek. Yemek öncesinde ve yemek sırasında su içmek sizin mide kapasitenizi doldurur. Bu da sizin daha az besin tüketmenize neden olur.
  • Aynı zamanda haşlanmış veya fırınlanmış sebzeler ve salataların da porsiyonlarına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü içeriklerindeki liften dolayı sizin daha çabuk doymanıza neden olacaktır. Sizin dikkat etmeniz gereken sadece yemeğe odaklanmanız ve karbonhidrat, protein ve yağ yönünden dengeli bir öğün tüketmeniz olacaktır.
  • Başka bir önemli konu ise sigara içmek. Eğer bir tiryakiyseniz iştahınızı ciddi bir şekilde baskılıyorsunuz demektir. Bu nedenle diyoruz ki; sağlınınız için bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın.