Kadınlara karanfil hediye eden Kılıçdaroğlu, “Hayatın her alanında eşitliği sağlayacağımız iktidarımızı kadınlarla birlikte kuracağız. Ve iktidarımızın ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi’ne geri döneceğiz” derken, Eskişehirli kadınlara, “Kapı kapı gezerek Aile Destekleri Sigortası programımızı anlatın” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN KARANFİL

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Sögütlü, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Kadın Kolları üyeleri Ankara’da Meclis’i ziyaret etti. Partilerinin Grup Toplantısı’na katılan kadınlar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da makamında ziyaret etti. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Sarıcakaya İlçe Başkanı Hasan Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette, Kılıçdaroğlu kadınların taleplerini dinledi, kadınlara karanfil takdim etti.

“AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI’NI ANLATIN!”

Partisinin kadın kolları üyeleri ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, kadınlara “Aile Destekleri Sigortası programımızı anlatmanız çok önemli. Kapı kapı gezerek bunu anlatın” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Kadınlar hayatın kahrını çekiyorlar, kadınlar pek çok sıkıntıya giriyorlar ama dirençle hayata sarılmasını da biliyorlar, zorlukları aşmasını da biliyorlar. Biz kadınların hayatın her alanında güçlü bir şekilde yer almalarını istiyoruz. Bu amaçla Aile Destekleri Programımızı hazırladık, Meclis’te ‘siyasette eşit temsil’ için kanun teklifimizi verdik. Reddedildi! Hayatın her alanında eşitliği sağlayacağımız, toplumsal cinsiyet eşitliğini hayata geçireceğimiz iktidarımızı kadınlarla birlikte kuracağız. Ve iktidarımızın ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi’ne geri döneceğiz.”