Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Malzeme Günleri etkinliğinde konuşan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Yeni bir çağın eşiğindeyiz. Buna paralel olarak çok şanslısınız ki bazı mühendislik dalları şu an ön planda olsa da ben malzeme biliminin, metalürjinin gelecekte çok daha önemli ve hayatımızda daha fazla yer edineceğime inanıyorum. Bilimsel gelişmeler ile sanayi alanındaki ilerlemeler bunu gösteriyor. Eskişehir Sanayi Odası’nın kapısı geleceğimizi inşa edecek siz genç mühendislerimize her zaman açık” dedi.

ESOGÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Malzeme Bilimleri Kulübü tarafından gerçekleştirilen ve iki gün boyunca sürecek olan Malzeme Günleri öğrenciler, akademisyeneler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Geliştirme laboratuvarları kurulmalı

Etkinliğini açılışında katılımcılara hitaben konuşan ESO Başkanı Kesikbaş, değerli tasarımların, üretimlerin malzeme biliminin gelişmesiyle paralele olarak ilerlediğinin altını çizdi.

Teknolojik gelişmelerin tarihine bakıldığı zaman malzeme bilimin gelişmesinin görüldüğüne atıfta bulunan Kesikbaş, “Eskişehir dahil olmak üzere bu konuda ülkemizde geliştirme laboratuvarlarının kurulması taraftarıyım. Bunu her platformda da dile getiriyorum. Malzemeyi iyi bilmek, tanımak ürüne giden yolda en önemli adım. Malzeme ve malzeme bilimi olmadan bugünkü sanayi sektörünün varlığı çok fazla olmayacaktı” diye konuştu.

Malzemeyi bilmeden iyi bir mühendis olunacağına inandığını paylaşan Kesikbaş, “Profesyonel iş hayatımda malzemenin elektronik kısmında, yarı iletkenler kısmında çok çalıştım. Orada da müthiş malzeme bilimi var. Yaptığımız tüm işlerde üründen önce malzemeye odaklanmış bir şirket kültürünü de kendi şirketlerimizde başta tutuyoruz. Elimizdeki ile yetinmeyerek geliştirdiğimiz malzemelere sahip olmamız bizi farklı kılıyor” dedi.

Bizimle iletişime geçin

Konuşmasında genç mühendis adaylarına çağrıda da bulunan ESO Başkanı Kesikbaş, “Sizlerde bir şey rica ediyorum. Eskişehir Sanayi Odası olarak kapımız size her zaman açık. Bizimle iletişime geçin. Staj, yarı zamanlı çalışma ya da bu etkinliklerin yeniden kurgulanması aşamasında birlikte projeler üretebiliriz. Diğer yandan sabahın bu kadar erken saatin gençlerin burada olması, salonu doldurması iyi bir motivasyona ve gençlerimizin hevesine işaret ediyor. Bu bizler içinde oldukça memnuniyet verici. Unutmayın ki gelecekte birçok meslekten daha çok kazanacaksınız. Allah yolunuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.