Halil Gıcır, 8 Şubat 2015’te Onur Oskay’dan aldığı görevi geçtiğimiz günlerde Kerim Furkan Aksın’a devretti. Gıcır, eskisehir.net yayınında Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.
Gıcır “Eskişehir’de siyaset zor mu” sorusunu “ Bir abimiz ‘Ankara’da siyaset öğle yemeğinde, İstanbul’da akşam yemeğinde, Eskişehir’de siyaset 7/24 yapılıyor’ demişti. Bunun böyle olduğunu gördük” diye cevapladı.
Siyasi geçmişi olan bir aileden geldiğini anlatan Gıcır, “Rahmetli babam dernek ve vakıflarda görev almıştı. 2007 yılında 16 yaşında AK Parti’ye katıldım” dedi.

Gıcır, görev süresiyle ilgili olarak şunları kaydetti: “Aklımızda olan bazı şeyleri yapamadık. Sürekli seçim vardı. Altı yıllık görev sürem boyunca beş seçim, bir işgal girişimi oldu. Bu kadar seçim olmasa Gençlik Kolları’nın gelişimi için uğraşacaktık. İkna kabiliyeti, diksiyon, özgüven gelişimi gibi eğitimler verecektik. Biraz yaptık, yapmaya çalıştık ama kafamızdaki gibi olmadı.”

AK Parti’nin gençlere önem verdiğini ifade eden Gıcır, “Sadece önem vermiyor önemli görevler de veriyor. Cumhurbaşkanımızın üç yardımcısı gençlik kollarından gelme. Gençler sadece parti yönetiminde değil milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da var…” dedi.
Gıcır’a partisindeki kongre süreci anımsatıldı ve yeni görevler var mı diye soruldu. Gıcır “Siyasette garanti diye bir şey yok. Politikada ‘Ben planımı yaptım, vekil olacağım’ diyen çok az insan vekil olmuştur. O yüzden plan yapmıyoruz. Görev verilirse kaçmayız. Biz görev adamıyız” diye konuştu.
Gıcır “Vekillerin hepsiyle aran iyi mi” sorusunu “Herkesle aram iyi olsaydı kendimden şüphe duyardım. Çünkü yanlış yapan insanlara dur demek lazım. Güçlünün değil her zaman doğrunun tarafında olmuşumdur. Siyasi partilerde güç vardır ama güç her zaman haklı olduğu anlamına gelmez. Bunları yaşadık, gördük. Bu süreçte bizi sevmeyenler çok olmuştur” diye cevapladı.