Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlık Şubesi tarafından düzenlenen kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik hakkında veteriner kliniklerinde görevli veteriner hekimlere eğitim çalışması yapıldı.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Hayvan Sağlık Şube Müdürü Zekeriya Ar, Oda Başkanı Erdinç Yuva ve veteriner hekimler katıldı.

Burada konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Gümüş ve Hayvan Sağlık Şube Müdürü Zekeriya Ar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kontrolünde yürütülen sahipli kedi ve köpeklerimiz için mikroçip ile kayıt altına alma sürenin yaklaştığı hakkında bilgilendirme yaptılar.

Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Oda Başkanı Yuva da "Mikroçip takma süresi 31 Aralık 2022 tarihinde son bulmak üzere. Aralık ayının son gününe kadar Eskişehir ve Bilecik deki tüm vatandaşlarımıza ait kedi ve köpeklerine mikroçip takması gerekecek. Takılan mikroçipler sayesinde kedi ve köpeklerimizi PETVET sistemine kaydını sağlayarak onların güvenliği sağlamış olacağız" dedi.

Toplantıya katılan yetkilendirilmiş veteriner hekimlere ev hayvanlarının kimliklendirilmesi ile ilgili sunum yapan veteriner hekim Mehmet Yurt ise ev hayvan sahipleri her yaştaki kedi ve köpeklerini 2022 yılı sonuna kadar kimliklendirebileceklerini belirterek, "Kimliklendirme çalışması ile can dostlarımıza yapılan tedavi, aşılama, operasyon bilgileri ve sahip değişiklikleri gibi bilgiler takip edilebilecek. Ev hayvanı sahiplerinin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize veya yetkilendirilmiş veteriner kliniklerine başvurması önem arz etmektedir. 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle kedi ve köpeğini kayıt altına aldırmayan hayvan sahiplerine 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği idari işlem yapılacak olup, hayvan sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için gerekli kayıt işlemlerini yaptırması önem arz etmektedir" dedi.