Haber: Atahan Gezer

İşte Kurt’un konuşmasından öne çıkan kesitler;

Siz ısrarla karşı çıktınız, biz ‘yaptıracağız’ dedik

“Yenikent Pazar Yeri, sizin ısrarla karşı çıktığınız ve bizim de ısrarla yaptıracağız dediğimiz bir yer. Yenikent’teki pazar yeri hikâyesini bilmeden konuştuğunuz için yanlış yapıyorsunuz. Yenikent Pazar Yeri’nin, belediye hizmet alanı olarak plan değişikliği ilk önce 15 Haziran 2016 tarihinde 272 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisince oy çokluğuyla reddedildi.”

Komisyon sizde, meclis sizde…

“Yani biz orada ‘Bir pazar yeri yapacağız. Bununla ilgili plan değişikliği yapalım’ diye Büyükşehir’e öneriyle gittik. O zaman sizin çoğunluğunuz ‘Hayır, yapamayız’ dedi. Peki… Ondan sonra vetoyla yeniden geldi 14 Haziran 2017 tarihinde; yani bir yıl geçmiş… Oy çokluğuyla yine reddedildi. Komisyon çoğunluğu sizde, meclis çoğunluğu sizde; gönderiyoruz, orada duruyor. Reddedildi…”

Mahkeme bizi haklı buldu

“Biz ısrarla birtakım şeyleri değerlendirmeye çalışıyoruz; yine Yılmaz Hoca veto etti. 15 Ocak 2018 tarihinde 34 sayılı Büyükşehir Meclisi kararıyla yine reddettiniz. Bunun üzerine Odunpazarı Belediye Başkanlığı olarak İdare Mahkemesine dava açtık. İdare Mahkemesi incelemeleri yaptı ve bizi haklı buldu. Dedi ki; ‘Bu engellenemez. Bunun yapılışı gerçekleşmelidir’ dedi ve plan Büyükşehir Meclisi’ne geldi. 13 Ağustos 2018 tarihinde; yani üç yıl sonra plan kabul edildi.”

Ne oldu biliyor musunuz?

“Ondan sonra nazır plan ve imar planlarını dikkate alarak plan değişikliğini, bir bölü binlik uygulama planını yaptık; o da 14 Aralık 2018 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisinden geçerek kesinleşti. 14 Aralık’tan sonra, 2019 Mart’ında seçim vardı. O dört aylık süre içerisinde bizden Yenikent’te pazar yeri yapmamızı bekleyemezsiniz herhalde… Biz de yeni dönemde geldik; planları, projeleri hazırladık ama ne oldu biliyor musunuz?”

Ertesi gün bedel olmaktan çıkıyor

“Ekonomi profesörü sayın cumhurbaşkanımızın yönettiği bu ülkede patladı… Bizim ayırdığımız para şimdi temelini atmaya yetmez… Ocak ayında dört bin lira olan demir şimdi kaç lira? Siz daha iyi biliyorsunuz. Gelinen noktayı söylemeye çalışıyorum. Biz ihaleye çıkacağız; hazırlık yapıyoruz, arkadaşlar hesap kitap yapıyor; ‘Yaklaşık bedeli şudur’ diyor; ertesi gün o bedel olmaktan çıkıyor…”

Düşünüyoruz, net değiliz

“Sayenizde Yenikent Pazar Yeri herhalde beş katı fiyatına mal olacaktır. Şu anda düşünüyorum; yani Yenikent Pazar Yeri’ni yapıp yapmama konusunda henüz karar verebilmiş değilim. Doları bir durdurun, euroyu bir durdurun… Bir görelim… Ben Odunpazarı Belediyesinde ve diğer yatırımlardaki müteahhitlerin tamamının işi durdurduğunu biliyorum. Şu noktada, geldiğimiz yerde 2022 yılında hiçbir yatırım yapılamaz. Düşünüyoruz, net değiliz… Yapıp yapmamak; ‘Hangisi daha karlı?’ ona karar vereceğiz.”