Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy, “Gerek pandeminin mağdur ettiği insanlarımıza, gerekse Ramazan ayında yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize bağışçılarımızın desteği ile el uzattık. Yüzlerce Kızılaycı gece gündüz çalıştı, Eskişehir de çalınmadık kapı bırakmadı. Tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türk Kızılay Eskişehir Şubesi, Ramazan ayında da temsilcilikleri, Genç Kızılaycıları ve gönüllüleriyle birlikte hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan yardımların binlerce insana ulaşması çalıştı. Hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan iftarlıklar, ramazan ayı sonuna kadar iftar sofralarına sıcak yemek olmaya devam etti. Gıda ve hijyen kolileri ihtiyacı olanın evine bereket oldu. Çocukların yüzü hazırlanan paketlerle güldü. Nakdi desteklerle ihtiyaç sahiplerine ulaşıldı. Türk Kızılay, Pandemi ve Ramazan yardımları sürecinde birçok Kızılay gönüllüsü sahada aktif görev aldı.

Kazanlar İhtiyaç Sahipleri İçin Kaynadı

Yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerine hizmet veren Türk Kızılay Eskişehir Şubesi, Hem koronavirüs salgını hem de Ramazan ayı dolayısıyla yılın diğer günlerinden farklı olarak üst düzey kapasiteyle çalıştı.

Ramazan ayı boyunca KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlarımıza karantina süreçlerinde 1.489 öğün yemek desteği sağlandı.

Çocukların Yüzü Hediyelerle Güldü

Hazırlanan çocuk paketiyle çocuklara hediyeler ulaştıran Kızılay ekipleri, 3 bin çocuğa da bayramlık yardımıyla ve ikramları ile bayramın geleneği olan yeni kıyafetlerin bayram günü için hazır olmasını sağladı.

Gıda desteği

Yardım seçenekleri arasında gıda desteğine özel bir önem veren Kızılay, binlerce aileye birer ay yetecek gıda paketleri ulaştırdı.2 bin adet Gıda kolisi 52.500 TL değerinde 210 kişiye alışveriş kartı ve yardımlarla birlikte kurban paylarından hazırlanan 5.600 kg kutu kavurma konservesi de dağıtıldı.

Türk Kızılay Eskişehir Şubesi olarak, ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 355.500 TL nakdi yardım yapılırken, Sivrihisar ve Seyitgazi ilçe temsilcilikleri de ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu.

Vatandaşlara Pide ve Su İkramı

Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşlarında kapısını çalan Kızılaycılar, sıcak pide ikramında bulundu. Her gün kapı kapı dolaşan Eskişehir Kızılay, 2.500 adet Ramazan pidesi ikram etti.

Hayırseverlere Teşekkürler

Kızılaycıların ihtiyacı olanlara ulaşmak için zaman kavramı olmadan çalıştığını dile getiren Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy, “İhtiyaç sahiplerine ulaşmamızda bize destek olan hayırseverlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Onlar sayesinde sofraların bereketi arttı. Kızılay olarak bizde bu kısa zamanda şehrimizin en ihtiyaç duyulan noktalarına ulaşma fırsatı bulduk. İlçe temsilciliklerimiz tarafından ilçelerde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünü güldürdü.

Sivrihisar Kızılay İlçe temsilciliğimiz tarafından, Ramazan ayı boyunca yapılan verileri ise şu şekilde; 142 adet gıda kolisi, 17.500 TL değerinde 70 kişiye alışveriş kartı,69 çocuğa bayramlık kıyafet yardımı, 150 kişiye bayramlık ikramlar,240 haneye Ramazan ayı boyunca sıcak iftarlık yemek,30 haneye adak kurban payı dağıtımı yaparak toplamda 30.500 TL nakdi yardımda bulunmuştur.

Seyitgazi Kızılay İlçe temsilciliğimiz tarafından ise;1.780 kg konserve et,228 adet gıda kolisi ve 30.600 TL nakdi destek yardım yapılmıştır.

Bayramı bayram etmek için elimizden gelenin fazlasını yaptık. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi hala geçmiş değil. Yardım ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz.” dedi.