AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, dönüşüm alanında yer alan Karapınar, Erenköy ve Huzur muhtarlarıyla bir araya geldi. Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi de olan Özcan toplantıyı “Karapınar Muhtarı Gazi Uzun, Erenköy Muhtarı Osman Çalış, Huzur Muhtarı Refik Bey ile Meclis Üyemiz Fatih Özlü ile birlikte bölgelerindeki dönüşüm projeleri ve sorunlarla ilgili verimli bir toplantı yaptık. Misafirperver tutumlarından dolayı teşekkür ederim” söyleriyle duyurdu.
Karapınar’ın 2012’de Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edilmesi Odunpazarı Belediyesi ve TOKİ arasında yaşanan ‘iletişimsizlik’ nedeniyle yıllarca bölge halkını mağdur etti. Son yıllarda ‘yetki’ tartışması yaşanıyor. Her iki kurum da yetkiyi kabul etmiyor! TOKİ Belediye’nin, Belediye TOKİ’nin yetkili olduğunu ifade eden açıklamalar yapıyor.
Son olarak bir ay önce AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan yetkinin Odunpazarı Belediyesi’nde olduğunu ifade etti. AK Parti açıklamasına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise yetkinin TOKİ’de olduğunu iddia etmişti.