Karabayır Mahallesi son yıllarda şehrin ileri gelenlerinin yaşam alanı oldu. Bölgedeki lüks konut üretimi her geçen gün artıyor. Yine son yıllarda kırsal yaşam için ilgi gören Yusuflar ve Turgutlar mahallerine giden yolun Karabayır’dan geçmesi nedeniyle de bölgedeki araç ve yaya trafiği artıyor. Öte yandan nüfusun artmasına paralel olarak bölgede yeni işletmeler açılması söz konusu.

Trafik artıyor
Tüm bu gelişmelere rağmen Karabayır’da alt ve üst yapı eksikliği dikkat çekiyor. Mahallenin ortasından geçen Ziraat Bulvarı artan trafiği kaldıramaz hale geldi. İki aracın yan yana geçmekte zorlandığı Bulvar’da özellikle hava kararınca ve yağışlı günlerde araç kullanmak zorlaşıyor. Tek gidiş-geliş olan yol, giderek riskli hale geliyor. 

Kaldırım yok
Ziraat Bulvarı aynı zamanda bölge sakinleri tarafından yürüyüş yolu olarak da kullanılıyor. Söz konusu caddede kaldırım olmaması mahalle sakinlerinin adeta hayatını riske atıyor. Bulvar’ın her iki tarafında da kaldırım yok. Yürüyüş yapanlar araç yolunu kullanmak zorunda kalıyor.
Genç kadın can vermişti

10 Aralık’ta Karabayır’da herkesi kahreden bir ‘kaza’ yaşandı. Bir otomobil, yürüyüş yapan bir çocuk annesi 31 yaşındaki Rüveyda Çapa Halaç'a çarpıp kaçmıştı. Genç kadın hayatını kaybetmişti. Sürücü polisin titiz çalışması sonrası bulunup tutuklanmıştı.