Organizatör Ahmet Can Akdemir, festivale dair merak edilenleri ve tüm detayları Eskisehir.Net'ten Atahan Gezer’e anlattı.

YENİ BİR HEYECANIN KAPISI AÇILIYOR

“Eskişehir yeni bir heyecana kapılarını açıyor. Geleneksel Türk kahvesinin öncüleri, mikro kavurucular, yeni nesil nitelikli kahve akımının bilinen en iyi temsilcileri, makine ve ekipman tedarikçileri ve kahve sektörünün profesyonelleri, Eskişehir Kahve Festivali kapsamında Eskişehir’de ilk kez bir araya gelecek. Eskişehir Kahve Festivali, yerel kahve dükkânlarının yanı sıra ulusal ve uluslararası çapta birçok markaya da ev sahipliği yapacak.

Organizatör Ahmet Can Akdemir

ÜCRETSİZ KAHVE TADIMLARI

‘Gelenekten geleceğe…’ mottosuyla yaklaşık 70 sektörel markanın yer alacağı festival kapsamında ücretsiz kahve tadımları, interaktif atölyeler, seminerler, barista şovları, sahne performansları ve konserler katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatacak. Türkiye’nin en büyük konsept festivallerinden biri olma hedefiyle yola çıkan Eskişehir Kahve Festivali, 28-29-30 Ağustos tarihlerinde Eskişehirli kahve severlerle buluşacak.”

30 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Paydaşlığını Espark AVM, Par Creative Group ve Network’un yaptığı festival, pek çok konsere de ev sahipliği yapacak. Konuk sanatçıların, DJ performanslarının ve lokal grupların da katılım göstereceği konserler, Eskişehirlilere keyifli dakikalar yaşatacak. Şehrin genç ve dinamik yapısından yararlanması, festival kapsamında düzenlenecek olan ücretsiz aktivitelere ve konserlere ev sahipliği yapması, kahve sektörünün Eskişehir’de hızla gelişen profili, kolay ulaşım imkânı ve katılım maliyetinin az olması da göz önünde bulundurulduğunda, festival katılımcılarının çoğunluğunun 16-35 yaş arasında olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Eskişehir ve bölgeden beklenen katılımcı sayısı ise 30 bin civarında...