Erkin'in Enveriye İstasyonu'nda bulunan kabrini ziyaret eden Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) Dönem Sözcüsü Av. Mehmet Ektaş, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafın altına şu notu düştü;
“Atatürk'ün "Demiryolları memleketin toptan tüfekten daha mühim bir emmiyet silahıdır" anlayışı çerçevesinde, 1920 yılında Demiryolları Genel Müdürlüğüne getirilen, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasnda sağladığı lojistik destekle unutulmaz katkı sağlayan, ilk demiryolu hattı millileştirilmesini yapan büyük devlet insanı, büyük demiryolcu, Demiryollarının ilk genel müdürü rahmetli Behiç Erkin'i Enveriye İstasyonu yanında bulunan mezarı başında andık. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun."


Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ise, Erkin’i şu sözlerle andı;
“Çanakkale ve İstiklâl Harbi kahramanlarından Kurmay Albay, Demiryollarını kuran adam, “Demiryollarının Babası”. MİT’in kurucularından, Büyükelçi, Mebus, Nafia nazırı,Velhasıl ömrünü Devletine ve Milletine adayan, Anıt mezarı kendi vasiyetiyle Eskişehir’de tren yollarının kavşak yeri Enveriye İstasyonunda yer alan Behiç Erkin beyi vefatının yıl dönümünde rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Keşke bu gün bütün Eskişehirliler bu büyük kahramanı hatırlayıp, gidip bu eşsiz kahramanın anıt mezarını ziyaret edip, Fatiha’lar gönderseler.”