Uygulama ile kadınların elinden çıkan el emeği ürünler, her hafta kent halkı ile buluşturulacak. Tepebaşı Belediyesi hayata geçirdiği proje ve çalışmalar ile üretici kadınlara destek olmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda hazırlanan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası da 13 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da açılacak. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Batıkent Belde Evi bahçesinde kurulacak olan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası’nda, kırsal mahalle sakini kadınların ürettikleri hamur işi, salça, turşu, reçel, kurutulmuş sebzeler, makarna, mantı, tarhana, tatlı, ev yemekleri, meyve, sebze, el işi, çeyizlik ve örgü gibi ürünler satışa sunulacak. Yukarı Söğütönü, Satılmışoğlu, Çalkara, Tandır, Esentepe, Karadere, Keskin ve Kızılinler Mahallelerinde ikamet eden kadınların el emeği ürünler, her Cumartesi günü kent halkı ile buluşturulacak. Üreticilere ücretsiz tezgah ve çadır gibi imkanların sağlanacağı uygulama öncesinde katılımcı kadınlar için yine Tepebaşı Belediyesi tarafından kişisel hijyen ve gıda hijyeni, pazarlama, gıda güvenliği ve denetim, gıdanın hazırlanışı ve muhafazası gibi konuların ele alındığı eğitim çalışması da düzenlendi. 

Üretici kadınların ev ekonomilerine önemli katkılar sağlaması planlanan ve 13 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da açılışı yapılacak olan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, her Cumartesi günü saat 16.00’ya kadar Eskişehirlileri ağırlayacak.

AÇILIŞ TÖRENİ VE ETKİNLİKLER
13 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek olan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası açılış töreni ile birlikte bir dizi de etkinlik düzenlenecek.
Bahçelievler Belde Evi Anneler Halk Oyunu gösterisi ve Eskişehir Ticaret Borsası Kadın ve Toprak Fotoğraf Sergisi açılış töreninde katılımcılar ile buluşacak. Öte yandan Tepebaşı Belediyesi yetkilileri de tüm Eskişehir halkını, açılış törenine davet etti.