Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri’nde yıl boyunca eğitim gören atölye katılımcıları yılsonu sergisi açtı. Sezai Aksoy, Emek, Aydın Arat, Selami Vardar, Kırmızı Toprak Halk Merkezlerinde açılan sergide, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile çok sayıda atölye katılımcısı bulundu. 
Açılışta konuşan Başkan Kurt, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Halk merkezlerimizi kadınlar boş zamanlarını iyi değerlendirsin diye açtık. Temel amacımız; insanlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın boş zamanını iyi ve doğru değerlendirmesi. Bunu yaparken de bir şeyler öğrenmesi. Bu öğrendiklerinin de ekonomiye katılarak, aile bütçesine biraz katkı sağlaması. Bu anlayışla hareket ederek 11 Mahallede Halk Merkezi açtık. Birinci aşamayı çözdük, şimdi ikinci aşamadayız. Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletmesi Kooperatifi ile kadın emeğini değerlendiren bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Halk Merkezlerinde ürettiklerinizi satmayı deneyeceğiz. Satabilirsek, aile bütçenize biraz olsun katkı sunabilirsek; daha büyük bir mutluluk duyacağız. Türkiye’de öyle bir eğitim sistemi var ki, zorunlu eğitim sona erdikten sonra devlet ben karışmam ne yaparsan yap diyor. Oysa halk eğitimi, birlikte eğitim, birlikte düşünmek çok önemli bir şey. Halk merkezlerinin de amacı bu. Biz, insanların en azından birbirini tanımasını sağlayalım istedik. Komşuluk ilişkilerinin gelişmesini sağlayabiliriz.  

11 tane halk merkezimiz var. Bu halk merkezlerinden biri de Kırmızıtoprak Mahallesi’nde. Eskişehirli olup da, Eskişehir’de okuyup da Orhan Oğuz’un adını bilmeyen, duymayan yoktur. Hem bir akademi kurucusu hem Eskişehirli bir politikacı, bakan olarak Milli Eğitim’e çok büyük hizmetler yaptı. 7 Haziran 2018 Perşembe Günü burada gerçekleştireceğimiz iftar yemeğinin ardından Kırmızıtoprak Halk Merkezi’nin adını Orhan Oğuz Halk Merkezi yapacağız. Şimdi eserlerinizi göreceğiz, başarılı olacağınızı da biliyorum. Emeklerinize sağlık. Öğretmenlerimize teşekkür ederim. Hayırlı, uğurlu olsun.”
Konuşmaların ardından Başkan Kurt ve davetliler, atölye katılımcılarının ürettiği bir birinden güzel el emeği göz nuru ürünleri inceledi.