Atahan Gezer

Nusret Kabasakal, 11 Aralık’ta yapılacak İYİ Parti Tepebaşı İlçe Kongresi’nde, ilçe başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Kabasakal, partisinin Tepebaşı İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun, 30 Eylül’de aldığı karar gereği, 3 Ekim’de Türkiye genelinde il ve ilçe teşkilatlarının kongrelerinin, akabinde de partinin 3. Olağan Kurultayı’nın yapılmasına karar verildiğini anımsattı.

Eskişehir Teşkilatı’nın, 11 Aralık’ta Tepebaşı İlçe Kongresi’ni gerçekleştireceğini belirten Kabasakal, şunları kaydetti:

“Bugün Türkiye ve Türk milleti olarak zordayız ve dardayız. Ülke ve millet olarak resmen bir beka mücadelesi veriyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde vatan sevdasını, milliyetçilik ve Atatürk devrimlerinin ruhunun oluşmasını fırsat bilmeliyiz. Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamını yeniden oluşturup, birlik, beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı ve arkadaşlık bağlarımızı yeniden yeşertip güçlendirmeliyiz. Partimize ve davamıza gönül vermiş İyiler Hareketi’nin cesur insanlarını kucaklayarak hep birlikte el ele verip iktidar için yürümeliyiz. Haksızlığa, yalana, talana ve zalimlerden hesap sormak için, devletin sistemini değiştirip, Atatürk ilke ve devrimlerini etkisizleştiren, parlamenter sistemi ortadan kaldıran tek adam sistemini değiştirmeye ant içmiş cesurlar hareketinin bir parçası olmak için, 11 Aralık’ta yapılacak İYİ Parti Tepebaşı İlçe Kongresi’nde, Tepebaşı ilçe başkanlığına aday olduğumu Eskişehir halkına ve İYİ Partinin tüm delege ve üyelerine deklare ediyorum.”

“Davet eden bütün adayların yanındayım”

Öte yandan, basın toplantısında hazır bulunan İl Başkanı Emine Edizgil, gazetecilerin, “Açıklamada yer almanız, Nusret Bey’i desteklediğiniz anlamına mı geliyor?” sorusuna, şöyle cevap verdi:

“Hayır, öyle bir şey yok. Ben, davet eden bütün adaylarımızın yanındayım. Beni çağıran her adayın yanında, il başkanı olarak, tarafsız bir şekilde duruyorum. Odunpazarı da muhtemelen cuma günü açıklamasını yapacak. Davet ederlerse orada da bulunacağım. Kongrelerimize başladık. Önce Tepebaşı ve Odunpazarı delege seçimlerimizi yaptık. Sekiz ilçemizin kongreleri bitti, altı ilçemizin kongreleri kaldı. Odunpazarı’nın kongresini 4 Aralık’ta, Tepebaşı’nınkini ise 11 Aralık’ta yapacağız. Civar ilçelerimizin kongreleri de devam ediyor. Şenlik içinde, gayet huzurlu bir ortamda kongrelerimize devam ediyoruz. Tepebaşı’nda seçimler iki adaylı olacak. Her iki adaya da başarılar diliyorum.”