Eskişehir iş ilanları için tıklayın

CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel'in açıklamasının tamamı şu şekilde;

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşadığımız bu zor günlerde Bilim Kurulu’nun aldığı kararları uygulayarak destek olmaya çalışıyoruz. 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilimizde alınan sokağa çıkma yasağı genelge tarihinin 9 Nisan olmasına rağmen kararın 10 Nisan saat 21.30’da ilan edilmesi, içeriğinin muğlak bırakılması tüm yurttaşlarımızı kaygı ile sokağa dökmeye sebep olmuştur.

Yaklaşık bir aydır Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun hassasiyetlerine uygun olmayan şekilde fırın ve marketlerde panik halinde kuyruklar oluşmuş, fiziksel mesafe ve maske kullanımı önlemi boşa gitmiştir.

Bu süreci doğru yönetemeyen İçişleri Bakanlığı; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun koronavirüs pandemisi ile mücadelesini sekteye uğratmıştır.

Ayrıca CHP’li belediyelerin, yoksullar için uzun yıllardır vermiş olduğu sıcak yemek ve erzak hizmetlerini engellemek için belediyelerimizin aşevlerinin banka hesaplarına bloke koymuştur.

Yine yok saydıkları belediyelerimize, yasağın genelgesini yarım saat önce ulaştırmış ve herhangi bir planlama ve organizasyon için zaman bırakmamıştır. Buna rağmen tüm CHP’li belediyelerimiz hızla organize olarak yurttaşlarımızın evlerine ekmek ve su gibi temel ihtiyaçları ulaştırmaktadır.

Her konuda olduğu gibi yine planlamadan, aceleyle ve sonuçları düşünmeden alınan bu kararlar iyi yönetilemediğimizin ve hızla savrulduğumuzun bir göstergesidir.

Anayasamızda tarif edilen sosyal devlet anlayışı ile iş yeri kapanan esnaflarımızın, işsizlerin, açlık sınırı altında olan tüm yurttaşlarımızın elektrik, su, doğalgaz ve iletişim faturaları devlet tarafından karşılanmalıdır.  

Eskişehirli yurttaşımızın panik yapmamasını, tüm engellemelere rağmen halkçı belediyelerimizin iş başında olduğunu ve ihtiyaçlarınıza cevap vereceğini bilmenizi isterim.