İYİ Parti Seyitgazi İlçe Başkanı Recep Kılıçarslan ve yönetiminin hazırladığı program doğrultusunda mahalle temsilcileri ve parti üyeleriyle bir araya gelen ve ardından ilçe esnafını gezen Kabukcuoğlu, “ Pandemi nedeniyle işleri neredeyse durma noktasına gelen esnafımızın ortak derdi ve şikayeti, hükümetten yeterli destek alamamasıdır. Esnafımız, paket servisle dükkânının kirasını mı çıkaracak, ailesinin geçimini mi sağlayacak? Hükümetin gerçekleriyle esnafımızın gerçekleri arasında uçurum var. Esnaf için ülkemizde ilk vakanın görüldüğü günden 9 ay sonra bir kira desteği açıklandı. Büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde 500 TL. Bu yardımla hangi esnafımız kirasını ödeyebilir. İYİ Parti olarak esnafa, çalışan başına 10.000 lira işletme sermayesi desteği ve faizsiz, ödemesi bir yıl sonra başlayacak şekilde 36 aylık işletme kredisi verilmesini önerdik. Ancak hükümet, yıllardır vergisini ödeyen, ekonomimizin can damarı olan esnafımıza sadece 5 milyar lira civarında bir hibe desteği sağlayabildi. ”dedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu esnaf ziyaretinin ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Seyitgazi Şubesi’nde ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların, tarımsal girdilerin yüksekliğinden, tarımsal ürünlerin ucuzluğundan, sulama için enerji masraflarından ve işsizlikten dertli olduklarının altını çizen Kabukcuoğlu, “Muhtarlarımızla bugün yaptığımız bu verimli toplantıda, onların taleplerini ve sıkıntılarını ilgili yerlere iletmek üzere notlarımızı aldık. 15 bin nüfuslu Seyitgazi ve 3500 nüfuslu Kırka’da sürekli sağlık hizmeti verilmiyor. Seyitgazi’ye kurulacak bir hastane, bölgenin sağlık sorunlarının çözülmesinde yardımcı olacaktır.” dedi.

İlçede bir dizi ziyaretlerde bulunan Kabukcuoğlu, Seyitgazi Ziraat Odası Başkanlığı’nı da ziyaret ederek bölge tarımında yaşanan sıkıntıları ve çiftçilerin taleplerini dinledi. Kabukcuoğlu, Kunduzlar ve Çatören Barajları altında yer alan 100 bin dekarlık sulama alanının, kapalı sulama sistemine geçildiğinde 160 bin dekara çıkacağına dikkat çekerek, vahşi sulamanın 4’te 1’i kadar su harcayan damla ve yağmurlama sulama yönetime geçilmesi için gereken tüm kolaylıkların sağlanmasının önemini vurguladı.

Programın sonunda ilçe başkanlığında Belediye Meclis Üyeleri ve parti yönetimiyle bir araya gelerek, günün değerlendirmesini yapan Kabukcuoğlu, “ İlçemizde futbol sahası ve kapalı spor salonunun bulunduğu bir spor kompleksi var. Defalarca yapım-onarım için ihale açıldığı halde sonuç alınamamış. Spor, insanların sağlıklı olmasında, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasında, kardeşliğin, dostluğun, takım ruhunun güçlenmesinde önemli yer tutmaktadır. Spor’un sağladığı bu katkılardan, Seyitgazililer mahrum bırakılmamalı. İlçe muhtarlarımız, ilçe teşkilatımız ve ilçede yaşayan vatandaşlarımız ilçeyle ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Bizde TBMM’de bu sıkıntılara, sorunlara çözüm arayacağız. ” dedi.