İYİ Parti heyetine Mahmudiye İlçe Başkanı Özay Yiğit, Çifteler İlçe Başkanı Recai Kutlay ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.

İlçe ve pazar esnafını tek tek gezen, sorunlarını dinleyen İYİ Parti Yöneticilerine esnaf yoğun ilgi gösterdi. Siyasetçilerin seçim zamanı oy istemek için kendilerini ziyaret ettiğini, sıkıntılı günlerinde ise hiçbir siyasetçiyi yanlarında bulamadıklarını belirten esnaf, İYİ Parti İl Başkanı Ektaş’a esnafın yanında olmasından dolayı teşekkür etti.

Hükümetin ekonomik krizi örtbas etmeye, işsizliği, açlığı, hayat pahalılığını görmezden gelmeye devam ettiğini, işini kaybetme noktasına gelen esnafın sahipsiz bırakıldığını söyleyen esnaf; “ millet ekmek derdinde iktidar ise seçimi nasıl kazanırım derdinde. Millet artık uyandı. Boş laflara karnı tok. İstedikleri kadar işsizliği enflasyonu düşük göstermeye çalışsın artık kimseyi inandıramazlar. Milletin adamıyız diyerek geldiler, milleti açlığa mahkum ettiler. Herkes artık her şeyin farkında” diye seslendi.

İl Başkanı Ektaş; “Mahmudiye esnafının da, Çifteler esnafının da sorunları hep aynı. Her gün bir önceki günü arıyorlar. Hükümetin talimatla çizdirdiği pembe tabloya artık kimse inanmıyor. İnsanlarımızda gelecek endişesi var. İşsizlik rekor kırdı. Çalışıyor görünenlerin birçoğu günlük 39 TL ücret alıyor. Parası olanlar ise çocuklarının geleceğinden endişe ettiği için harcamaya korkuyor. Türk Lirasına güven kalmamış. 3 kuruşu olan altın alıyor, döviz alıyor. Harcama olmayınca esnafımız perişan vaziyette. Hükümetin artık milletimizi görmesi, dertleriyle dertlenmesi gerekiyor. Ekonomiye güven verilmesi gerekiyor. Ekonomide atacağı adımları planlayıp güven ortamını sağlaması gerekiyor. Kapatan kapatsın kalanlar bize yeter demek yanlış. Esnaf bu ülkenin belkemiği. Esnaf biterse Türkiye biter” dedi.